ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το μυστικό για να μη χρειαστεί να γυρίσεις την ομελέτα στο τηγάνι
...είναι να τη φτιάξεις λεπτή. Διάβασε πώς.
Σε ποιον δεν αρέσει η ομελέτα; Ωστόσο, ας το παραδεχτούμε, είναι μπελάς όταν έρχεται η στιγμή να τη γυρίσεις στο τηγάνι, προσπαθώντας να μην την κομματιάσεις ή να μην την... εκτοξεύσεις πάνω στον απορροφητήρα. Όμως η Ντίνα Νικολάου, στο βιβλίο της "Μόνος στην κουζίνα", σου δίνει συμβουλές για να φτιάξεις ομελέτα λεπτή σαν δαντέλα:
Ζεσταίνεις ελάχιστο (ή καθόλου) ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάς 1-2 αυγά σε ένα μπολάκι, τα αλατοπιπερώνεις και τα αδειάζεις στο καυτό τηγάνι. Το ανακινείς για να απλωθεί η ομελέτα παντού και να καλύψει τον πάτο του. Επειδή τα αυγά είναι λίγα, η ομελέτα θα γίνει λεπτή, ημιδιάφανη σαν δαντέλα. Είναι τόσο λεπτή, που ίσως δεν χρειαστεί να τη γυρίσεις από την άλλη πλευρά. Αν δεις ρευστά σημεία στην επιφάνειά της, τη γυρίζεις και την ψήνεις για 1 λεπτό το πολύ.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις;
1. Την κόβεις σε λεπτές λωρίδες και τις βάζεις σε ένα απλό πιλάφι ή σε τηγανιτό ρύζι ατμού. Εμπλουτίζεις μια απλή πράσινη σαλάτα.
2. Την κόβεις στη μέση και βάζεις τα κομμάτια μέσα σε σάντουιτς ή τοστ, για να γίνει ακόμα πιο χορταστικό και νόστιμο.
Οι συμβουλές προέρχονται από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
SELECTIONS
- Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης
- NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση
- Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο
- Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη