Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών



Ηθοποιός, παραγωγός, σχεδιάστρια μόδας. Ταλαντούχα, γοητευτική, πετυχημένη. Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών. Η μεγάλη της επιτυχία ήρθε το 1998, όταν ξεκίνησε η προβολή της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, η οποία διήρκεσε μέχρι το 2004. Ήταν η πρωταγωνίστρια και η αφηγήτρια της σειράς και από το 2002 ως το 2004 ήταν και παραγωγός. Υποδύθηκε την αρθρογράφο Κάρι Μπράντσο και για αυτόν τον ρόλο έλαβε 7 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά και κέρδισε τις 4 (2000-2002 και 2004). Επίσης, κέρδισε τρία Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών (τα δύο από κοινού με τις τρεις συμπρωταγωνίστριές της) και δύο Βραβεία Έμμυ (ένα ως ηθοποιός και ένα ως παραγωγός). Η επιτυχία της σειράς τής άνοιξε τον δρόμο για τον χώρο της μόδας και σήμερα έχει τη δική της σειρά παπουτσιών, τη SJP, καθώς και τη δική της σειρά αρωμάτων και καλλυντικών.

Το 2005 πρωταγωνίστησε στην ταινία Η πέτρα του σκανδάλου και έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ. Το 2008 και το 2010 κυκλοφόρησαν οι δύο κινηματογραφικές συνέχειες του Sex and the City, δηλαδή οι ταινίες Sex and the City (2008) και Sex and the City 2 (2010), με την ίδια να πρωταγωνιστεί και να είναι μία εκ των παραγωγών.

Το 2012 και το 2013 έπαιξε σε τρία επεισόδια της σειράς Glee και το 2013 δάνεισε τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων Απόδραση από τον πλανήτη Γη. Από το 2016 πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά Divorce, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμική σειρά.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Ακολουθήστε το ένστικτό σας και μην αφήνετε τη γνώμη των άλλων για εσάς να γίνει η γνώμη σας για τον εαυτό σας».

 

«Τόσοι δρόμοι. Τόσες παρακάμψεις. Τόσες πολλές επιλογές. Τόσα λάθη».

 

«Ίσως τα λάθη μας να είναι αυτά που κάνουν τη μοίρα μας».

 

«Δεν κρίνω τους άλλους. Λέω αν νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις, άφησε τη σημαία σου να κυματίσει».

 

«Είναι σαν το αίνιγμα της Σφίγγας... γιατί υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ανύπαντρες γυναίκες, και κανένας σπουδαίος ανύπαντρος;»

«Εξακολουθώ να μου αρέσει να ντύνομαι και να έχω την ευκαιρία να δανείζομαι όμορφα φορέματα, αλλά ως μητέρα –και ως κάποια που το πρόγραμμα δεν είναι πάντα δικό μου– δεν ψωνίζω πολύ, ούτε σκέφτομαι πολύ τα ρούχα».

 

«Πιστεύω στον Θεό, αλλά με τον δικό μου αντισυμβατικό τρόπο. Δεν είμαστε συνδεδεμένοι με καμία οργάνωση και δεν έχω καμία θρησκευτική εκπαίδευση κανενός είδους, αλλά σίγουρα έχω τις δικές μου ιδέες για αυτό».

 

«Όταν οι άνδρες επιχειρούν τολμηρές χειρονομίες, γενικά θεωρείται ρομαντικό. Όταν το κάνουν οι γυναίκες, θεωρείται συχνά κάτι απελπισμένο ή ψυχασθενικό».

 

«Ως γυναίκα, έχω μια εγγενή ανάγκη να είμαι τα πάντα για όλους τους ανθρώπους, να τους φροντίζω όλους. Ξέρω ότι δεν μπορώ να διατηρήσω αυτό το επίπεδο συνέχεια, οπότε βρίσκω τη σωστή ισορροπία και με έχει κάνει απείρως πιο ευτυχισμένο».

 

«Έτσι, προσπαθούμε για την τελειότητα στους τομείς στους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε, και αυτό δεν είναι απαραίτητα που παρέχει ικανοποίηση και χαρά στους εαυτούς μας και, το πιο σημαντικό, στα παιδιά μας».

«Μπορείς να κάνεις λάθος και να χάσεις τη μοίρα σου;»

 

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;»

 

«Ήταν πολύ κολακευτικό όταν ο Manolo Blahnik έδωσε το όνομά μου σε ένα παπούτσι».

 

«Και αν είστε γονιός, συστήστε στα παιδιά σας τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς τους. Θα τους δώσει μια πραγματική αίσθηση ανεξαρτησίας να έχουν τη δική τους κάρτα βιβλιοθήκης και να απολαμβάνουν να δανείζονται βιβλία».

 

«Αν δεν είχα παιδιά, θα ήμουν στο θέατρο ή στο μπαλέτο κάθε βράδυ της ζωής μου».

 

«Μου αρέσει η ευκαιρία να φορέσω κάτι πραγματικά ξεχωριστό και να πάω σε μια υπέροχη εκδήλωση σε κάποιο μεγάλο πολιτιστικό ίδρυμα».

 

«Δεν είχαμε πολλά όταν μεγάλωνα και είναι ό,τι καλύτερο μου συνέβη γιατί εκτιμώ τα πάντα. Ανέπτυξα ισχυρή εργασιακή ηθική και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο».

«Σε μια σχέση, πότε η τέχνη του συμβιβασμού γίνεται συμβιβαστική;»

 

«Οι άνθρωποι πάντα υποθέτουν ότι είμαι κάποιου είδους κορίτσι για πάρτι, και αυτή είναι μια τόσο λανθασμένη αντίληψη γιατί μου αρέσει να μένω σπίτι».

 

«Όταν πρόκειται για τη ζωή και την αγάπη, γιατί πιστεύουμε τις χειρότερες κριτικές μας;»

 

«Λατρεύω τον Μάθιου Μπρόντερικ. Πείτε με τρελή, αλλά τον αγαπώ. Μπορούμε να είμαστε μόνο στον γάμο που είμαστε. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην οικογένειά μας και στη ζωή μας. Αγαπώ τη ζωή μας. Λατρεύω που είναι ο πατέρας των παιδιών μου, και είναι εξαιτίας του που υπάρχει όλος αυτός ο άλλος κόσμος που αγαπώ».

 

«Για να είσαι ζευγάρι, πρέπει να βάλεις τον single εαυτό σου σε ένα ράφι;»

 

«Αν δύο άνθρωποι έχουν μόνο μία σκέψη μεταξύ τους, κάτι δεν πάει καλά».

«Το όνειρό μου ήταν να γίνω εργαζόμενη ηθοποιός που θα δούλευε στο θέατρο».

 

«Χρειαζόμαστε απόσταση για να πλησιάσουμε;»

 

«Μπορείς πραγματικά να συγχωρήσεις αν δεν μπορείς να ξεχάσεις;»

 

«Ποτέ δεν ήθελα να γίνω διασημότητα. Ποτέ δεν ήθελα να γίνω διάσημη. Και στην καθημερινή μου ζωή, εργάζομαι πολύ σκληρά για να μην το ανταλλάξω με κανέναν τρόπο».

 

«Έχω έναν φανταστικό σύζυγο. Εδώ είναι το μέρος του μήνα του μέλιτος: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ο πιο αστείος, ο πιο πνευματώδης, ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή