Skip to main content

FOOD

5 λόγοι για να εντάξουμε την quinoa στη διατροφή μας

Εξαιρετική πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη, η quinoa είναι ό,τι πρέπει για την καθημερινή μας διατροφή



Η quinoa είναι ένας σπόρος της ίδιας οικογένειας με τα παντζάρια και το σπανάκι, με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Η quinoa υπήρξε στο παρελθόν βασικό συστατικό της διατροφής των Incas και των απογόνων τους, ενώ τα τελευταία χρόνια οι foodies ανά τον κόσμο την χρησιμοποιούν ως εναλλακτική του κουσκους και του ρυζιού. Ακολουθούν οι πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει κι εσύ να την εντάξεις στη διατροφή σου.

Μειώνει το ρίσκο για χρονικές παθήσεις

Η quinoa είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά που την κάνουν μια εξαιρετική επιλογή για την πρόληψη και τη θεραπεία από διάφορες ασθένειες. Η quinoa περιέχει μικρές ποσότητες από Ω3 λιπαρά οξέα που κάνουν επίσης καλό στην καρδιά.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η quinoa περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση φυτικών ινών και πρωτεϊνών σε σχέση με το ρύζι και το κριθάρι, και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί καταναλώνοντάς την διαχειριζόμαστε καλύτερα την όρεξή μας για φαγητό, ενώ ο χαμηλός της γλυκαιμικός δείκτης αποδεσμεύει πιο αργά την ενέργειά της, προκαλώντας λιγότερες λιγούρες.

Μπορεί να βοηθά στην σταθεροποίηση του σακχάρου

Παρ’ ό,τι χρειάζονται ακόμη περισσότερες μελέτες για να το επιβεβαιώσουν, η quinoa σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθά στην σταθεροποίηση του σακχάρου.

Καταναλώνεται ελεύθερα από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιακές ασθένειες

Η quinoa είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και πάσχοντες από κοιλιακές ασθένειες, καθώς η υψηλή της συγκέντρωση σε φυτικές ίνες ευνοούν την λειτουργία του εντέρου σε σχέση με εναλλακτικές όπως το ρύζι.

Μπορεί να βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Έρευνες έχουν δείξει ότι η quinoa μπορεί να βελτιώνει την υγεία του εντέρου με την ενίσχυση της ποικιλότητας των εντερικών βακτηρίων που αυτή εγγυάται. Επιπλέον, μειώνει τα συμπτώματα φλεγμονής, όπως η κολίτιδα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ