Skip to main content

FOOD

6 απίστευτοι τρόποι με τους οποίους οι σταφίδες κάνουν καλό στην υγεία μας

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το superfood που αγαπά η Μεσογειακή διατροφή



Οι σταφίδες, ή τα αποξηραμένα σταφύλια, είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες και άλλες διατροφικές ίνες, γεγονός που τις κάνουν μια εξαιρετική επιλογή για όσους φροντίζουν την διατροφή και την υγεία τους. Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μας ευνοούν.

Βοηθούν στο γαστρεντερικό σύστημα

Οι σταφίδες, γεμάτες από διατροφικές ίνες, λειτουργούν σαν ένα φυσικό καθαρκτικό που βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και ανακουφίζει από συμπτώματα όπως ο κοιλιακός πόνος, τα αέρια, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το πρήξιμο και άλλα.

Βοηθούν στην αύξηση του σωματικού βάρους

Δεν προσπαθούν όλοι να χάσουν βάρος! Σε περίπτωση που αναζητείτε έναν τρόπο να πάρετε βάρος υγιώς, οι σταφίδες είναι μια εξαιρετική τροφή για να το καταφέρετε. Γεμάτες από φρουκτόζη και γλυκόζη, παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, χωρίς να αυξάνεται η χοληστερόλη στον οργανισμό μας.

Βοηθούν στην πρόληψη από τον καρκίνο

Οι σταφίδες παρέχουν αντικαρκινική προστασία, χάρη στις κατεχίνες που περιέχουν. Οι κατεχίνες διαθέτουν πολυφαινόλες που διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Βοηθούν στην σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης

Η περιεκτικότητα των σταφίδων σε κάλιο χαλαρώνει τα αγγεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προσφέρει ανακούφιση από την υπέρταση.

Βελτιώνουν την ανοσία μας

Οι σταφίδες περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες, που μάχονται τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας και τις εμποδίζουν από το να προκαλέσουν οξειδωτική καταστροφή στα κύτταρά μας. Διαθέτουν επίσης αντιβακτηριδιακή δράση και δράση κατά των ιών και των μυκήτων.

Βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα

Οι σταφίδες καταπολεμούν την αϋπνία χάρη στην περιεκτικότητά τους σε σίδηρο. Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που αυξάνει την παραγωγή ουσιών απαραίτητων για τη σωματική χαλάρωση, ενώ βελτιώνει επίσης την λειτουργία του μεταβολισμού, μεταφέρει οξυγόνο, βελτιώνει την ανοσία και εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department