Skip to main content

FOOD

7 τροφές που λειτουργούν σαν αντιρυτιδική ασπίδα για το δέρμα μας

Τι να επιλέξετε για το καθημερινό σας διαιτολόγιο, για λαμπερό και νεανικό δέρμα.



Η διατροφή μας παίζει κομβικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε και διαφοροποιείται η κατάσταση της επιδερμίδας μας. Να λοιπόν 7 τροφές που λειτουργούν σαν αντιρυτιδική ασπίδα για το δέρμα μας, για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Βατόμουρα

Γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα βατόμουρα προστατεύουν το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Αβοκάντο

Πλούσιο σε υγιή λίπη και βιταμίνες Ε και C, το αβοκάντο ενυδατώνει το δέρμα, ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Πράσινο τσάι

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και προστατεύουν από τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, μειώνοντας το σχηματισμό ρυτίδων.

Ντομάτες

Με το λυκοπένιο που περιέχουν, οι ντομάτες βελτιώνουν την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και προστατεύοντας από τις βλάβες από τον ήλιο.

Σολομός

Με υψηλή συγκέντρωση σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός θρέφει το δέρμα, μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, αποτρέποντας τις ρυτίδες.

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και άλλοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία προάγουν το υγιές δέρμα και συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, με την υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος, την ενυδάτωση και τη γενική υγεία του δέρματος, οδηγώντας σε λιγότερες ρυτίδες.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

CELEBS

Γιάννα Τερζή: «Υπήρξε κακοποίηση από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας