6 απίστευτες αλήθειες για τα δίδυμα και τις μητέρες τους 

Οι ειδικοί μάς τις αποκαλύπτουν! 

Μαρία Μυλωνά

Τα δίδυμα μοιράζονται την ίδια μήτρα, μεγαλώνουν μαζί και αποκτούν ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό εκείνων που περιμένουν δίδυμα είναι η διπλή χαρά και οι διπλάσιοι μπελάδες! Όμως, υπάρχουν ορισμένα όχι τόσο γνωστά γεγονότα που ισχύουν για τα δίδυμα και τις μητέρες τους:

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα δεν έχουν τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα

Ίσως σκεφτείτε ότι επειδή τα πανομοιότυπα δίδυμα υποτίθεται ότι μοιράζονται το ίδιο DNA, θα πρέπει επίσης να έχουν τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν δημιουργούνται αποκλειστικά με βάση το DNA. Όταν συλλαμβάνονται πανομοιότυπα δίδυμα, ξεκινούν με τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά κατά το διάστημα των 6-13 εβδομάδων της εγκυμοσύνης, καθώς τα μωρά αρχίζουν να κινούνται και το καθένα αγγίζει τον αμνιακό σάκο, μοναδικές γραμμές σχηματίζονται στο χέρι κάθε μωρού που καταλήγουν σε διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.

Τα είδωλα των πανομοιότυπων διδύμων έχουν αντίστροφα ασύμμετρα χαρακτηριστικά

Περίπου το 25% των πανομοιότυπων διδύμων αποτελούν ακριβείς αντανακλάσεις ο ένας του άλλου. Μπορεί να είναι δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, να έχουν σημάδια σε αντίθετες πλευρές του σώματος ή τούφες μαλλιών που στροβιλίζονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό συμβαίνει όταν τα δίδυμα χωρίζονται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από τη σύλληψη.

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα δεν έχουν πάντα το ίδιο γενετικό υλικό

Ενώ τα μονοζυγωτικά δίδυμα προέρχονται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που περιέχει ένα μοναδικό σύνολο γενετικών οδηγιών, επίσης γνωστό ως γονιδίωμα, είναι πιθανό να παρουσιάζουν σοβαρές διαφορές στο γενετικό υλικό τους.

Οι μητέρες των διδύμων μπορεί να ζήσουν περισσότερο μητέρα 

Σύμφωνα με έρευνα που επικεντρώνεται στον πληθυσμό των γυναικών στη Γιούτα γύρω στο 1800, οι γυναίκες που γέννησαν δίδυμα ήταν πολύ πιο δυνατές, υγιείς και είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μια μακρά ζωή. Ωστόσο, επειδή τα δεδομένα περιλαμβάνουν μόνο τις γυναίκες που συνέλαβαν δίδυμα φυσικά, οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι απόλυτες.

Οι ψηλές γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν δίδυμα

Οι ψηλές γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα ενός αναπτυξιακού παράγοντα που μοιάζει με ινσουλίνη (IGF), μιας πρωτεΐνης που απελευθερώνεται από το ήπαρ ως απάντηση σε μια αυξητική ορμόνη που διεγείρει την ανάπτυξη των οστών. Τα υψηλότερα επίπεδα IGF έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ευαισθησία των ωοθηκών, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ωορρηξίας.

Οι γυναίκες που τρώνε πολλά γαλακτοκομικά είναι πιο επιρρεπείς σε δίδυμα

Οι γυναίκες που τρώνε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να συλλάβουν δίδυμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αγελάδες, όπως και οι άνθρωποι, παράγουν επίσης την πρωτείνη IGF σε απόκριση προς την αυξητική ορμόνη και την απελευθερώνουν στο αίμα τους. Στη συνέχεια, αυτή κυκλοφορεί στο γάλα τους, το οποίο καταναλώνουν οι γυναίκες.

Πηγή: www.infokids.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares