Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 μεγάλες αλήθειες 

… που δεν θα μάθεις μέχρι τη στιγμή της γέννας! 


Μαρία Μυλωνά

Είτε έχετε μόλις αντικρίσει το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, είτε προσπαθείτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω κατά τους πρώτους μήνες της μητρότητας, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η ανατροφή των παιδιών σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Μπορεί να έχετε ήδη προετοιμάσει τον εαυτό σας για τον ερχομό του παιδιού διαβάζοντας άρθρα και βιβλία μητρότητας, αλλά υπάρχουν πράγματα που κανείς δεν θα σας εξηγήσει σχετικά με τον νέο ρόλο που καλείστε να αναλάβετε.

1. Όλα σας τα σχέδια πέφτουν στο κενό. Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να αντιληφθούν ότι όλα όσα έλεγαν όσο ήταν ακόμα ελεύθεροι, αναιρούνται με τον ερχομό του παιδιού. Μπορεί να είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα κακομάθετε το παιδί σας, όμως η συμπεριφορά σας αλλάζει από τη στιγμή που γίνεστε γονέας.

2. Τα ίδια τα παιδιά σας είναι οι πραγματικοί δάσκαλοι. Εκείνα θα σας εκπαιδεύσουν να είστε πρόθυμοι να μάθετε ποια είναι πραγματικά κι όχι ποια θα θέλατε να είναι. Μόνο τότε θα θεωρήσετε τον εαυτό σας τον καλύτερο και πιο σωστό γονέα.

3. Ποτέ δεν θα κοιμηθείτε όπως παλιά. Το να είσαι γονιός σημαίνει συστηματικό πρόγραμμα ύπνου. Από τις άγρυπνες νύχτες της νηπιακής ηλικίας μέχρι το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ενός εφιάλτη, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα στερηθείτε τον ύπνο σας για τα επόμενα 18 χρόνια της ζωής σας.

4. Θα κάνετε συχνά λάθη. Κανένας γονέας δεν είναι τέλειος. Τα λάθη είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι γεμάτη από διαταραχές, κακή επικοινωνία και παρανοήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα στις ζωές όλων των ανθρώπων.

5. Ίσως δυσκολευτείτε ως προς την ενσωμάτωσή σας στην οικογένεια. Πολλοί γονείς δεν μπορούν να μείνουν μακριά από την τεχνολογία, η οποία συνίσταται στην αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου και των φορητών υπολογιστών. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε το παιδί να μην αισθανθεί ότι στρέφετε όλη την προσοχή σας στα διάφορα τεχνολογικά gadgets.

6. Τα παιδιά αλλάζουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσετε με τον ίδιο τρόπο το παιδί μέχρι την ενηλικίωση. Όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, τα περισσότερα αρνητικά στοιχεία είναι απλά μια φάση.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος