6 μεγάλες αλήθειες 

… που δεν θα μάθεις μέχρι τη στιγμή της γέννας! 

Μαρία Μυλωνά

Είτε έχετε μόλις αντικρίσει το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, είτε προσπαθείτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω κατά τους πρώτους μήνες της μητρότητας, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η ανατροφή των παιδιών σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Μπορεί να έχετε ήδη προετοιμάσει τον εαυτό σας για τον ερχομό του παιδιού διαβάζοντας άρθρα και βιβλία μητρότητας, αλλά υπάρχουν πράγματα που κανείς δεν θα σας εξηγήσει σχετικά με τον νέο ρόλο που καλείστε να αναλάβετε.

1. Όλα σας τα σχέδια πέφτουν στο κενό. Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να αντιληφθούν ότι όλα όσα έλεγαν όσο ήταν ακόμα ελεύθεροι, αναιρούνται με τον ερχομό του παιδιού. Μπορεί να είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα κακομάθετε το παιδί σας, όμως η συμπεριφορά σας αλλάζει από τη στιγμή που γίνεστε γονέας.

2. Τα ίδια τα παιδιά σας είναι οι πραγματικοί δάσκαλοι. Εκείνα θα σας εκπαιδεύσουν να είστε πρόθυμοι να μάθετε ποια είναι πραγματικά κι όχι ποια θα θέλατε να είναι. Μόνο τότε θα θεωρήσετε τον εαυτό σας τον καλύτερο και πιο σωστό γονέα.

3. Ποτέ δεν θα κοιμηθείτε όπως παλιά. Το να είσαι γονιός σημαίνει συστηματικό πρόγραμμα ύπνου. Από τις άγρυπνες νύχτες της νηπιακής ηλικίας μέχρι το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ενός εφιάλτη, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα στερηθείτε τον ύπνο σας για τα επόμενα 18 χρόνια της ζωής σας.

4. Θα κάνετε συχνά λάθη. Κανένας γονέας δεν είναι τέλειος. Τα λάθη είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι γεμάτη από διαταραχές, κακή επικοινωνία και παρανοήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα στις ζωές όλων των ανθρώπων.

5. Ίσως δυσκολευτείτε ως προς την ενσωμάτωσή σας στην οικογένεια. Πολλοί γονείς δεν μπορούν να μείνουν μακριά από την τεχνολογία, η οποία συνίσταται στην αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου και των φορητών υπολογιστών. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε το παιδί να μην αισθανθεί ότι στρέφετε όλη την προσοχή σας στα διάφορα τεχνολογικά gadgets.

6. Τα παιδιά αλλάζουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσετε με τον ίδιο τρόπο το παιδί μέχρι την ενηλικίωση. Όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, τα περισσότερα αρνητικά στοιχεία είναι απλά μια φάση.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares