6 μέτρα (υψηλής) προστασίας για να απολαύσεις με ασφάλεια τις πιο... "ενδιαφέρουσες" διακοπές

Το νου σου! 

Μαρία Μυλωνά

Επειδή, εκτός από σένα, και το καλοκαίρι εγκυμονεί κινδύνους (βλ. ηλίαση, αφυδάτωση, μολύνσεις κ.λπ.), ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες στην εγκυμοσύνη), καλό είναι να λάβεις έγκαιρα τα μέτρα σου, ώστε να μην θέσεις την υγεία σου –αλλά και την υγεία του εμβρύου- σε κίνδυνο. 

Μέτρα (υψηλής) προστασίας: 

1. Είσαι από τις γυναίκες που συνηθίζουν να κάθονται με τις ώρες στον ήλιο, ώστε να αποκτήσουν ηλιοκαμένη όψη; Φέτος θα χρειαστεί να αλλάξεις τακτική. Απόφυγε την ηλιοθεραπεία, ιδιαίτερα όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες, δηλαδή μεταξύ 11:00-16:00. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να παραμελείς το αντηλιακό σου, έτσι; 

2. Μπορεί να είσαι λάτρις των κοσμοπολίτικων παραλιών, αλλά αυτή την περίοδο θα ήταν καλύτερο να τις περιορίσεις. Κι αυτό γιατί βασική προτεραιότητά σου πρέπει να είναι η καθαρότητα των νερών, κάτι που δυσχεραίνεται από την πολυκοσμία. Επιπλέον, απόφυγε τις παραλίες όπου η θάλασσα έχει πολύ παγωμένα νερά.   

3. Ακόμα κι αν είσαι δεινή κολυμβήτρια, καλό είναι φέτος να μην επιδείξεις τις κολυμβητικές σου ικανότητες. Κολύμπησε με πολύ προσοχή, απόφυγε τις απότομες κινήσεις και τα έντονα θαλάσσια σπορ και φυσικά μην κάνεις βουτιές από ύψος. 

4. Κάθισε στην σκιά. Και όταν λέμε σκιά, δεν εννοούμε απλά κάτω από την ομπρέλα,  καθώς οι ηλιακές ακτίνες την διαπερνούν, με αποτέλεσμα να μην προστατεύεσαι επαρκώς. Προτίμησε το beach bar ή την ταβέρνα πάνω από την πλαζ. 

5. Αν ψάχνεις για έναν επιπλέον λόγο για να καθίσεις στο beach bar που λέγαμε, αυτός είναι σίγουρα για να μειώσεις τις πιθανότητες αφυδάτωσης. Φρόντισε να αυξήσεις την κατανάλωση (υγιεινών) υγρών, όπως το κρύο τσάι, οι φρέσκοι χυμοί και –φυσικά- το νερό.  

6. Απόφυγε το μπάνιο σε πισίνα. Μπορεί να σου φαίνεται πιο πρακτική επιλογή (για να αποφύγεις τις μετακινήσεις και την πολυκοσμία), αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Κι αυτό γιατί, το νερό της πισίνας περιέχει πολλούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares