Πες μας το επάγγελμά σου...

...να σου πούμε από τι κινδυνεύεις στην εγκυμοσύνη! 

Μαρία Μυλωνά

1. Jοb description: υπάλληλος γραφείου full time 8-10 ώρες μπροστά στον υπολογιστή, στην ίδια καρέκλα

Τι να κάνεις: 

* Είναι σημαντικό να κάθεσαι σ’ ένα ανατομικό κάθισμα, για να εξασφαλίσεις σωστή στάση της σπονδυλικής στήλης, αρκεί φυσικά να το έχεις ρυθμίσει στο κατάλληλο ύψος.

* Κάθε μία με δύο ώρες, θα πρέπει να σηκώνεσαι και να περπατάς, για να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

* Για το βαριά και πρησμένα πόδια, μπορείς να χρησιμοποιείς και ένα μικρό σκαμπό για να τ’ ακουμπάς, προκειμένου να είναι σε ανάκλινη θέση, κάτι που περιορίζει το οίδημα.

* Να φοράς άνετα ρούχα, που να μην περιορίζουν τις κινήσεις σου. 

* Αν δουλεύεις μπροστά σε υπολογιστή, να κάνεις συχνά διαλείμματα, γιατί, κατά την κύηση, τα χέρια σου είναι το ίδιο ευαίσθητα με τα πόδια σου. Λόγω του οιδήματος, λοιπόν, που εμφανίζεται, οι τενοντίτιδες είναι συχνές, καθώς και η εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, με χαρακτηριστικό γνώρισμα το μούδιασμα των χεριών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. 

2. Job description: ορθοστασία ή εν κινήσει για 8 ώρες περίπου, αν η εργασία σου είναι σε συνεχές ωράριο ή για 5 ώρες περίπου αν εργάζεσαι πρωί-απόγευμα

Τι να κάνεις: 

* Μικρά διαλείμματα και να κάθεσαι με τα πόδια, αν είναι δυνατόν, σ’ ένα σκαμπό για να περιορίζεται το οίδημα.

* Μην πάρεις πάρετε υπερβολικό βάρος κατά την κύηση, γιατί τα παραπάνω κιλά επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη.

* Μην σκύβεις για να σηκώσεις κάποιο βαρύ αντικείμενο, αλλά να λυγίζεις τα γόνατά και να σηκώνεσαι μετά, για να επιβαρύνεις λιγότερο τη σπονδυλική στήλη.

* Αν έχεις ευρυαγγείες και φλεβίτιδα ή αν έχεις προδιάθεση να αποκτήσεις (π.χ., αν έχει κάποιος από τους γονείς σου), ίσως θα μπορούσες να φοράς τις ειδικές κάλτσες που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος ή καλτσόν, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

* Μεγάλο ρόλο, επίσης, παίζουν και τα παπούτσια. Η ορθοστασία σίγουρα δεν θέλει τακούνια, γιατί τα πολύ ψηλά τακούνια κουράζουν τα πόδια. Να φοράς τα κατάλληλα παπούτσια που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα. 

3. Job description: εργασία στην ύπαιθρο ή σε ανοιχτούς χώρους. Ίσως η πιο δύσκολη κατηγορία. Συνδυάζει ορθοστασία με ακραίες θερμοκρασίες (χαμηλές ή υψηλές, ανάλογα την εποχή)

Τι να κάνεις: 

* Τους καλοκαιρινούς μήνες να προφυλάσσεσαι από τον ήλιο, με καπέλο και βαμβακερά υφάσματα, γιατί, κατά την κύηση, είσαι πιο ευαίσθητες στην αυξημένη θερμοκρασία. Εννοείται ότι δεν ξεχνάς την καθημερινή χρήση αντηλιακού.

* Να πίνεις άφθονα υγρά για να μην αφυδατωθείς από τη ζέστη.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares