Οδηγίες προς (μέλλοντες) μπαμπάδες!

Αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυτό το άρθρο δεν απευθύνεται σε σένα. Είναι γραμμένο για τον σύντροφό σου.  

Μαρία Μυλωνά

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που κάθε άντρας πρέπει να κάνει για την έγκυο σύντροφο του: 

1. Τα συναισθήματα της εγκύου μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού σας. Μια ανασκόπηση έρευνας σχετικά με το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Current Opinion in Psychiatry», αποδεικνύει ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους στην εγκυμοσύνη σχετίζονται με τον πρόωρο τοκετό. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της ανάπτυξης του μωρού από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. Αν η σύντροφος σας ανησυχεί για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα της, τις διαγνωστικές εξετάσεις ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να την ενθαρρύνετε και να συζητήσετε μαζί της γι’ αυτές τις ανησυχίες.

2. Η τακτική προγεννητική φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη. Ο μέλλοντας μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει την έγκυο να επιλέξει τον κατάλληλο μαιευτήρα και να την συνοδέψει στις προγεννητικές επισκέψεις όσο το δυνατόν συχνότερα. Θα το εκτιμούσε ιδιαίτερα εάν οδηγούσατε εσείς μέχρι το ιατρείο τις ημέρες που εκείνη αισθάνεται κουρασμένη. Το να είστε μαζί της θα την καθησυχάσει, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό και την πρωτόγνωρη εμπειρία να ακούσετε μαζί τον χτύπο της καρδιάς του μωρού σας.

3. Η έγκυος θα χρειαστεί να λάβει βιταμίνες κατά τη διάρκεια της κύησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Φροντίστε όταν έχετε χρόνο να ετοιμάζετε υγιεινά γεύματα για εκείνη. Η μέτρια άσκηση όπως γιόγκα, κολύμπι και περπάτημα ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη. Δοκιμάστε να ασκηθείτε μαζί της. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να της συμπαρασταθείτε και να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και για τους δύο. Ο επαρκής ύπνος είναι επίσης σημαντικός. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, οι άνετες θέσεις ύπνου αποτελούν πρόκληση. Μπορείτε να την βοηθήσετε να ξεκουραστεί, μετατρέποντας την κρεβατοκάμαρα σε ένα ήσυχο και γαλήνιο χώρο.

4. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποια ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία της γέννας. Τα από κοινού μαθήματα ανώδυνου τοκετού θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να την βοηθήσετε τη στιγμή εκείνη που θα σας έχει περισσότερο ανάγκη. Θα μάθετε, επίσης, πώς να φροντίζετε το νεογέννητο σας. Αυτές οι πρόσθετες δεξιότητες θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τη σύντροφό σας ακόμα και μετά τον τοκετό, ενώ θα είστε σε θέση να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο νεογέννητο σας.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares