Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Δεν... σκαμπάζει από αριθμητική;

Αν το παιδί σου δυσκολεύεται στα μαθηματικά, μάλλον φταις εσύ! Διάβασε γιατί!  


Μαρία Μυλωνά

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη συνδέονται με τις μαθηματικές δεξιότητες του παιδιού στην ηλικία των 6 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, τα αγόρια και τα κορίτσια των οποίων οι μητέρες είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα της ορμόνης θυροξίνης κατά την κύηση, έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αποτύχουν στις εξετάσεις των μαθηματικών.  

Η θυροξίνη περνάει από τη μητέρα στο μωρό μέσα στη μήτρα και είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Η έλλειψη της οφείλεται στην έλλειψη ιωδίου από τη διατροφή της εγκύου. Το ιώδιο περιέχεται στο γάλα και τα ψάρια και είναι το κύριο συστατικό της θυροξίνης.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.200 παιδιά από όταν ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα μέχρι την ηλικία που ξεκινούν το σχολείο. Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα θυροξίνης στις μητέρες κατά την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και τα συνέκριναν με τα αποτελέσματα των παιδιών στην αριθμητική και την γλώσσα στην ηλικία των 6 ετών. Εκείνα που είχαν εκτεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα θυροξίνης είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν στα μαθηματικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα επίπεδα των ορμονών δεν συνδέονται με τη βαθμολογία των παιδιών στα διαγωνίσματα του λεξιλογίου. Ο ερευνητής Dr. Martijn Finken εξηγεί ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι γλωσσικές μας δεξιότητες οφείλουν πολλά στην ανατροφή μας. Από την άλλη πλευρά, οι μαθηματικές γνώσεις μπορεί να εντοπιστούν πιο άμεσα πίσω από την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.