Δεν... σκαμπάζει από αριθμητική;

Αν το παιδί σου δυσκολεύεται στα μαθηματικά, μάλλον φταις εσύ! Διάβασε γιατί!  

Μαρία Μυλωνά

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη συνδέονται με τις μαθηματικές δεξιότητες του παιδιού στην ηλικία των 6 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, τα αγόρια και τα κορίτσια των οποίων οι μητέρες είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα της ορμόνης θυροξίνης κατά την κύηση, έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αποτύχουν στις εξετάσεις των μαθηματικών.  

Η θυροξίνη περνάει από τη μητέρα στο μωρό μέσα στη μήτρα και είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Η έλλειψη της οφείλεται στην έλλειψη ιωδίου από τη διατροφή της εγκύου. Το ιώδιο περιέχεται στο γάλα και τα ψάρια και είναι το κύριο συστατικό της θυροξίνης.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.200 παιδιά από όταν ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα μέχρι την ηλικία που ξεκινούν το σχολείο. Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα θυροξίνης στις μητέρες κατά την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και τα συνέκριναν με τα αποτελέσματα των παιδιών στην αριθμητική και την γλώσσα στην ηλικία των 6 ετών. Εκείνα που είχαν εκτεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα θυροξίνης είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν στα μαθηματικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα επίπεδα των ορμονών δεν συνδέονται με τη βαθμολογία των παιδιών στα διαγωνίσματα του λεξιλογίου. Ο ερευνητής Dr. Martijn Finken εξηγεί ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι γλωσσικές μας δεξιότητες οφείλουν πολλά στην ανατροφή μας. Από την άλλη πλευρά, οι μαθηματικές γνώσεις μπορεί να εντοπιστούν πιο άμεσα πίσω από την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares