Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

4 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε ένα νέο μπαμπά

Απόφυγε τις παγίδες. 


Μαρία Μυλωνά

Ο ρόλος του πατέρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το ρόλο της μητέρας κι αυτό γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν έμφυτη την επιθυμία να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα μωρό.

Για το λόγο αυτό, οι μανούλες και ο κοινωνικός περίγυρος θα πρέπει να είναι πιο συγκαταβατικοί απέναντι στον πατέρα, χωρίς όμως να προσπαθούν να τον μειώσουν ή να τον κάνουν να νιώσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου ρόλου του.

Διαβάστε ποιες φράσεις πρέπει να αποφεύγετε στη συναναστροφή σας με τους νέους μπαμπάδες προκειμένου να μην τους αποθαρρύνετε:

1. «Είσαι ένας τέλειος πατέρας»: Πολλοί μπαμπάδες όταν ακούνε αυτό το κοπλιμέντο, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει κάτι τόσο εντυπωσιακό. Μερικές φορές, μάλιστα, δεν τα καταφέρνουν καν μόνοι τους αλλά με τη βοήθεια της συζύγου τους. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ κανείς δεν θα έκανε ένα τέτοιο κοπλιμέντο σε μια μητέρα. Καθώς ένας πατέρας επιδιώκει να είσαι ισότιμος με τη μητέρα ως προς την ανατροφή των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση.

2. «Κοίτα πώς έντυσε ο μπαμπάς το μωρό»: Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν έχουν αυτό που οι γυναίκες αποκαλούν «αίσθηση της μόδας». Έτσι, όταν έρχεται η σειρά τους να ντύσουν το μωρό, το κάνουν με βάση τον καιρό και όχι την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης! Δεν έχει τόση σημασία το παντελόνι να ταιριάζει με τις κάλτσες, αφού το μωρό θα τις βγάλει έτσι κι αλλιώς. Είναι το μωρό ντυμένο αρκετά ζεστά ώστε να βγει στο κρύο και αρκετά ελαφρά για τον καύσωνα; Αισθάνεται άνετα; Αποστολή εξετελέσθη!

3. «Μην ανησυχείς, η μαμά θα γυρίσει γρήγορα»: Συμβαίνει πολύ συχνά οι μπαμπάδες να βγάζουν τα παιδιά βόλτα κι εκείνα να αρχίζουν να τσακώνονται και να κλαίνε. Τότε, πολλοί περαστικοί έρχονται με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο και λένε στα παιδιά: «Μην ανησυχείτε, η μαμά θα γυρίσει γρήγορα». Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, αφού τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο γονείς είναι εκεί. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει καν η παρουσία της μητέρα στην οικογένεια και το παιδί να αισθανθεί άβολα.

4. «Το κάνεις λάθος. Δες πως το κάνω εγώ»: Αυτό πραγματικά πονάει γιατί τις περισσότερες φορές οι άντρες το ακούνε από τις συζύγους τους. Ασφαλώς, υπάρχουν πράγματα που κάθε νέος μπαμπάς μπορεί να κάνει λάθος, όπως για παράδειγμα η αλλαγή της πάνας. Όμως, όσον αφορά τον τρόπο που κρατάνε το μωρό ή που επιλέγουν να το ηρεμήσουν, η φράση αυτή πιθανόν σημαίνει ότι δεν το κάνουν με τον δικό σας τρόπο. Η σωστή ανατροφή των παιδιών μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά μέσω της εμπειρίας. Μόνο αν δώσετε την ευκαιρία στους μπαμπάδες να προσπαθήσουν, θα καταλάβουν τα λάθη τους και θα γίνουν καλύτεροι.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.