"Το κολύμπι κάνει καλό στην εγκυμοσύνη;"

Τι απαντούν οι ειδικοί... 

Μαρία Μυλωνά

"Το κολύμπι είναι μια πολύ καλή άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς γυμνάζονται όλα τα μέρη του σώματος χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού", τονίζει ο Δρ. Βασίλειος Μπέλλιος, Μαιευτήρ – Χειρούργος – Γυναικολόγος. Η γυναίκα δεν αισθάνεται το βάρος του σώματος της λόγω της άνωσης του νερού επομένως ούτε η σπονδυλική στήλη ούτε οι αρθρώσεις  επιβαρύνονται. Οι κινήσεις μέσα στο νερό ωφελούν πολλαπλά. Προφυλάσσουν από φλεβίτιδες, κιρσούς, πόνους στη μέση και δυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Κατά κανόνα επιτρέπονται όλα τα είδη κολύμβησης αρκεί να γίνονται χωρίς ιδιαίτερη σωματική κούραση.

Ασφαλώς δεν επιτρέπονται βουτιές από ψηλά ή άλλες ακραίες καταστάσεις. Εάν δεν είστε συνηθισμένες στο κολύμπι τότε μπορείτε να αρχίσετε ήπια τις πρώτες φορές πέντε ως δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ανεβαίνετε σιγά σιγά μέχρι 20 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα.

Αυτά βέβαια ισχύουν για εγκυμοσύνες με ομαλή πορεία. Σε προβληματικές εγκυμοσύνες, αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες του γυναικολόγου. Σε ό,τι αφορά την ηλιοθεραπεία, εδώ στις μεσογειακές χώρες, όπου η ηλιοφάνεια είναι πολύ μεγάλη, ο ήλιος που είναι πηγή ζωής μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares