6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο άνδρας για την έγκυο

Αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης, δείξε αυτό στον σύντροφό σου! 

Μαρία Μυλωνά

Ένα από τα πιο συχνά παράπονα που κάνουν οι γυναίκες στους συζύγους τους είναι ότι δεν μπορούν να τις καταλάβουν. Όταν, μάλιστα, βιώνουν την εμπειρία της εγκυμοσύνης, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα για το ανδρικό φύλο. Προς απανταχού μέλλοντες πατέρες λοιπόν:

1. Μην την αγνοείτε όταν πεινάει: Όλοι γνωρίζουν ότι το φαγητό είναι σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες. Όταν μια εγκυμονούσα λέει ότι πεινάει, το εννοεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανυπομονεί για το δείπνο που έχετε προγραμματίσει για αργότερα, αλλά ότι πρέπει να είστε σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσετε ανά πάσα στιγμή κάθε επιθυμία της. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε τα παράπονά της. 

2. Ετοιμαστείτε να πάρετε βάρος: Μία από τις «παρενέργειες» της εγκυμοσύνης είναι η αύξηση του σωματικού βάρους του πατέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνδρες συμμετέχουν αναπόφευκτα στην ικανοποίηση των επιθυμιών των συζύγων τους, καταλήγοντας να τρώνε πρόχειρο φαγητό. Επομένως, έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι μόνο η έγκυος που αποκτά βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και οι μέλλοντες μπαμπάδες.

3. Μην κάνετε σχόλια για το σώμα της: Όσο χαριτωμένη κι αν σας φαίνεται η φουσκωμένη κοιλιά της γυναίκας σας, μην επιχειρήσετε να το επισημάνετε. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να προκαλέσετε αντιδράσεις του τύπου: «Το ξέρω ότι έχω παχύνει. Δεν χρειάζεται να μου λες συνέχεια!». Φυσικά, εσείς ξέρετε ότι αυτή είναι η φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, αλλά προσπαθήστε να της το εξηγήσετε μόνο όταν θα είναι αρκετά ήρεμη.

4. Θα αντικατασταθείτε από μαξιλάρια: Πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο χώρος σας στο κρεβάτι θα περιορίζεται όλο και περισσότερο καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει. Αυτό δεν συμβαίνει λόγω του αυξημένου χώρου που χρειάζεται η έγκυος, αλλά επειδή τα μαξιλάρια που τη συνοδεύουν στον ύπνο πρέπει να χωρέσουν πάνω στο διπλό σας στρώμα. Όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ετοιμαστείτε να αφήσετε το κρεβάτι σας και να μετακομίσετε στον καναπέ του σαλονιού.

5. Μην της συμπεριφέρεστε σαν άρρωστη: Πολλοί άνδρες είναι υπερβολικά προστατευτικοί απέναντι στις έγκυες συζύγους τους. Θα προσπαθήσουν να μην αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες, να κουβαλήσουν τα ψώνια αντί για εκείνες κ.ά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούν πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνες τους, απλώς νιώθουν ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τις κρατήσουν ασφαλείς. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η απάντηση που λαμβάνουν είναι: «Δεν είμαι από γυαλί, σταμάτα να μου συμπεριφέρεσαι σαν πριγκίπισσα!».

6. Μην κάνετε παράπονα: Είναι λογικό ότι δεν θα πρέπει να αναφέρετε τίποτα από τα παραπάνω στην έγκυο γυναίκα σας. Ακόμα κι αν γκρινιάζει ή σας διώχνει από το κρεβάτι, ακόμα κι αν παραπονιέται για το βάρος της ή υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρει τί θέλει, πρέπει να δείξετε κατανόηση. Είναι έγκυος και πρόκειται να γεννήσει το παιδί σας. Το γεγονός αυτό από μόνο του της δίνει το πάνω χέρι και όλα σας τα παράπονα απορρίπτονται.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares