Skip to main content

SELF-LOVE

7 σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Μερικές φορές, η αλλαγή είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του εαυτού μας.Η απόφαση παραίτησης από μια δουλειά είναι σίγουρα μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που πάντα πρέπει να ζυγίζεται προσεκτικά προτού παρθεί επισήμως. Ακολουθούν επτά σοβαρές ενδείξεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον άμεσα.

Έλλειψη επαγγελματικής ανάπτυξης

Εάν αισθάνεσαι κολλημένη στην τρέχουσα θέση εργασίας σου, χωρίς ευκαιρίες για εξέλιξη ή ανάπτυξη δεξιοτήτων, μισθού και αναγνώρισης, μπορεί να είναι σημάδι ώστε να εξετάσεις άλλες επιλογές. Αναζήτησε μια δουλειά που σου επιτρέπει να αναπτυχθείς και να προχωρήσεις στην καριέρα σου.

Δυστυχία ή εξάντληση

Τα επίμονα αισθήματα δυστυχίας, άγχους ή εξάντλησης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική σου ευημερία. Εάν αυτά τα συναισθήματα επιμένουν παρά τις προσπάθειες να τα αντιμετωπίσεις, ίσως αξίζει να εξερευνήσεις νέες ευκαιρίες που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους.

Τοξικό περιβάλλον εργασίας

Ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη υποστήριξης, συνεχή αρνητικότητα ή συγκρούσεις, μπορεί να είναι επιζήμιο για την ψυχική σου υγεία και την επαγγελματική σου ικανοποίηση. Εάν οι προσπάθειες βελτίωσης της ατμόσφαιρας αποδειχθούν μάταιες, ίσως είναι καιρός να προχωρήσεις για άλλα μέρη.

Κακή ευθυγράμμιση με τις αξίες σου

Εάν οι προσωπικές σου αξίες είναι σταθερά σε αντίθεση με την εταιρική κουλτούρα ή τη φύση της εργασίας που κάνεις, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις πληρότητα στη δουλειά σου. Σκέψου καλά εάν οι αξίες του οργανισμού ή του ίδιου του επαγγέλματος ευθυγραμμίζονται με τις δικές σου.

Οικονομική αστάθεια

Εάν η τρέχουσα εργασία σου σου προκαλεί οικονομική πίεση ή εάν η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομική αστάθεια, μπορεί να είναι ένα μεγάλο red flag ώστε να κινηθείς αναλόγως. Αξιολόγησε την οικονομική σου κατάσταση και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας πριν λάβεις μια απόφαση και έχε ένα σχέδιο σε εφαρμογή εάν αποφασίσεις να φύγεις.

Έλλειψη αναγνώρισης και εκτίμησης

Το να αισθάνεσαι υποτιμημένη για τη συνεισφορά σου μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια. Εάν οι προσπάθειές σου περνούν συνεχώς απαρατήρητες, ίσως αξίζει να εξερευνήσεις ευκαιρίες όπου οι δεξιότητες και η σκληρή δουλειά σου αναγνωρίζονται και ανταμείβονται.

Επιπτώσεις στην υγεία

Εάν η εργασία σου επηρεάζει αρνητικά τη σωματική ή ψυχική σου υγεία, είναι μια σοβαρή ανησυχία που πρέπει να σε κινητοποιήσει. Το χρόνιο στρες, το άγχος ή τα προβλήματα σωματικής υγείας που προέρχονται από την εργασία μπορεί να υποδηλώνουν ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη για την ευημερία σου.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Ιουλίου

Εκμεταλλευθείτε τη δημιουργικότητα που έχετε

BLOGS

Ο Γιάννης Αγγελάκας & οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με οpening την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μπορείς να γίνεις επιτέλους η γυναίκα που σου αξίζεις

Γιατί το μόνο “like” που μετράει είναι το δικό σου προς τον εαυτό σου