Βήχας και ξηρός λαιμός: τρόποι για γρήγορη αντιμετώπιση

Για να μαλακώσεις τον ξηρό λαιμό και να κόψεις τον βήχα

Μαρία Μυλωνά

Για να μαλακώσεις τον ξηρό λαιμό

Λιώσε 6 σκελίδες σκόρδο, ρίξε τις σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάνε το… γαργάρα πρωί και βράδυ για τρεις μέρες. Μπορεί ο χυμός σκόρδου να μην είναι αυτό που λέμε «λαχταριστός», αλλά το σκόρδο έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες, το ζεστό νερό ανακουφίζει από τη φλεγμονή.    

Για να κόψεις το βήχα

Κατανάλωσε 1-2 πλάκες μαύρης σοκολάτας. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία θεοβρωμίνη που βρίσκεται στη σοκολάτα είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του επίμονου βήχα. Όταν το πρόβλημα είναι τόσο ενοχλητικό που σε ξυπνάει το βράδυ, φρόντισε μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο να φας 2 κ.γ. μέλι, που συστήνεται ακόμη και για τα παιδιά (1-2 κ.γ.), με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Αν πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να αφήσεις τον παιδικό βήχα να περάσει από μόνος του, καλύτερα να αναθεωρήσεις, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μέλι είναι προτιμότερο τόσο από οποιοδήποτε αντιβηχικό φάρμακο όσο και από… το τίποτα. 

Για να ρίξεις τον πυρετό  

Χτύπησε ξύλο… φλαμουριάς. Φτιάξε το έγχυμα του ρίχνοντας το φλοιό φλαμουριάς σε ζεστό νερό, σούρωσέ το μετά από 15 λεπτά και κατανάλωνε 3-4 φλιτζάνια την ημέρα. Αποτελεί ένα φυσικό αντιπυρετικό ρόφημα, καθώς η επίδραση της φλαμουριάς είναι διπλή: Από τη μία ενεργοποιεί τον υποθάλαμο του εγκεφάλου ώστε να ελέγχει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος και από την άλλη προκαλεί εφίδρωση διογκώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αν έχεις υψηλό πυρετό (πάνω από 39), πριν πιείς το έγχυμα, κάνε ένα χλιαρό μπάνιο. Παρόλα αυτά, αν ο πυρετός εξακολουθεί μετά από ένα 24ωρο θεραπείας με φλαμουριά, καλό θα ήταν να ζητήσεις ιατρική βοήθεια.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares