Θες να αποκτήσεις τα πιο όμορφα πόδια; - AllYou.gr

Search

 

Θες να αποκτήσεις τα πιο όμορφα πόδια;

4 tips από τον Δρ. Χρήστο Παπασιδέρη

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιουνίου 2019
Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Είναι καλοκαίρι. Πια. Καιρός, δηλαδή, που προκαλεί ζέστη. Και, εμείς, προκειμένου να «επιβιώσουμε» από τον καύσωνα, αρχίζουμε να αφαιρούμε τα ρούχα μας. Και φαίνονται όλα. Και, το σημαντικότερο, φαίνεται ακόμα και η παραμικρή ατέλεια.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να κάνεις τα πόδια σου πιο όμορφα και, κυρίως, πώς μπορείς να τα προστατέψεις από οποιαδήποτε ποδολογική ασθένεια;

Μην αγχώνεσαι! Ο αγγειοχειρουργός Χρήστος Π. Παπασιδέρης σου έχει 4 πολύ εύκολα tips:

#1 Επισκέψου έναν εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό, ο οποίος με την εξέταση triplex, θα προβεί σε πλήρη έλεγχο του φλεβικού συστήματος

#2 Μη φοράς κάθε μέρα τακούνια!

Είναι γνωστό, ότι τα ψηλά τακούνια κολακεύουν το πόδι και αποτελούν ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ του γυναικείου πληθυσμού. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισε να μην τα φοράς σε καθημερινή βάση, για πολλές ώρες. Με λίγα λόγια, προσπάθησε να ξεκουράζεις τα πόδια σου, όσο το δυνατόν, περισσότερο.

#3 Προσπάθησε να αποφύγεις την πολύωρη ορθοστασία, εκεί που αυτή δεν είναι απαραίτητη.

#4 Βγες και περπάτα!

Η άσκηση και το περπάτημα αποτελούν μία πρώτης τάξης σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν κάνεις καθιστική ζωή ή δουλειά γραφείου, με πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα πόδια, αλλά για τη συνολική υγεία μας. Μεταξύ άλλων, συντελούν στην αύξηση της παραγωγής ενδορφινών στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τόσο τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κούρασης, όσο και τον κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος. Επίσης, βελτιώνουν της καρδιακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και τις κυκλοφορίας του αίματος, κ.α.

 

PHOTO.png

Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Let's get high!

Η ιατρική κάνναβη (aka cbd) έχει επίσημα αξιωθεί το θρόνο στο βασίλειο του παγκόσμιου Luxury Wellness.