Το φθινόπωρο σού προκαλεί αλλεργία;

Κι όμως, για το φτέρνισμά σου, μπορεί να μην φταίει το κρυολόγημα! 

Μαρία Μυλωνά
`

Με την έναρξη του φθινοπώρου, η μύτη σου είναι «μπουκωμένη», έχεις καταρροή ενώ φτερνίζεσαι συνέχεια; Αν αναρωτιέσαι πότε πρόλαβες να κολλήσεις το πρώτο κρυολόγημα, ίσως η πηγή του προβλήματός σου να είναι η αλλεργική ρινίτιδα. Επιδεινώνεται από τα φύλλα των δέντρων και τα υψηλά επίπεδα ακάρεων, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Πώς θα την ξεχωρίσεις από το κρυολόγημα; Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει: 

Συμπτώματα: Στο κρυολόγημα συνήθως πρώτα εμφανίζεται φτέρνισμα, μετά ρινική καταρροή και τέλος ρινική συμφόρηση. Στην αλλεργική ρινίτιδα εμφανίζονται όλα μαζί.

Φτέρνισμα: Είναι πολύ συχνότερο στην αλλεργική ρινίτιδα και συνήθως εμφανίζονται συνεχόμενα, δηλαδή 3-4 συνεχή φταρνίσματα.

Ρινικές εκκρίσεις: Συνήθως το κρυολόγημα προκαλεί παραγωγή κιτρινωπών ή κιτρινοπράσινων εκκρίσεων (τις περισσότερες φορές παχύρρευστων), ενώ στην αλλεργική ρινίτιδα οι εκκρίσεις είναι λευκές και υγρές.

Πυρετός: Υπάρχει συχνά στο κοινό κρυολόγημα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις απουσιάζει στην αλλεργική ρινίτιδα.

Διάρκεια: Το κρυολόγημα δεν ξεπερνά τις 7 έως 10 ημέρες, ενώ η αλλεργική ρινίτιδα επιμένει όσο το άτομο εκτίθεται στο υπεύθυνο αλλεργιογόνο. 

Εποχικότητα: Το κρυολόγημα είναι συχνότερο τους χειμερινούς μήνες, ενώ η αλλεργική ρινίτιδα συνήθως το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…