Το φθινόπωρο σού προκαλεί αλλεργία; - AllYou.gr

Search

 

Το φθινόπωρο σού προκαλεί αλλεργία;

Κι όμως, για το φτέρνισμά σου, μπορεί να μην φταίει το κρυολόγημα! 

> ΥΓΕΙΑ ::
15 Σεπτεμβρίου 2014
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Με την έναρξη του φθινοπώρου, η μύτη σου είναι «μπουκωμένη», έχεις καταρροή ενώ φτερνίζεσαι συνέχεια; Αν αναρωτιέσαι πότε πρόλαβες να κολλήσεις το πρώτο κρυολόγημα, ίσως η πηγή του προβλήματός σου να είναι η αλλεργική ρινίτιδα. Επιδεινώνεται από τα φύλλα των δέντρων και τα υψηλά επίπεδα ακάρεων, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Πώς θα την ξεχωρίσεις από το κρυολόγημα; Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει: 

Συμπτώματα: Στο κρυολόγημα συνήθως πρώτα εμφανίζεται φτέρνισμα, μετά ρινική καταρροή και τέλος ρινική συμφόρηση. Στην αλλεργική ρινίτιδα εμφανίζονται όλα μαζί.

Φτέρνισμα: Είναι πολύ συχνότερο στην αλλεργική ρινίτιδα και συνήθως εμφανίζονται συνεχόμενα, δηλαδή 3-4 συνεχή φταρνίσματα.

Ρινικές εκκρίσεις: Συνήθως το κρυολόγημα προκαλεί παραγωγή κιτρινωπών ή κιτρινοπράσινων εκκρίσεων (τις περισσότερες φορές παχύρρευστων), ενώ στην αλλεργική ρινίτιδα οι εκκρίσεις είναι λευκές και υγρές.

Πυρετός: Υπάρχει συχνά στο κοινό κρυολόγημα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις απουσιάζει στην αλλεργική ρινίτιδα.

Διάρκεια: Το κρυολόγημα δεν ξεπερνά τις 7 έως 10 ημέρες, ενώ η αλλεργική ρινίτιδα επιμένει όσο το άτομο εκτίθεται στο υπεύθυνο αλλεργιογόνο. 

Εποχικότητα: Το κρυολόγημα είναι συχνότερο τους χειμερινούς μήνες, ενώ η αλλεργική ρινίτιδα συνήθως το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.