Βελονισμός και αδυνάτισμα

Να γιατί ο βελονισμός μπορεί να σε βοηθήσει στο αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα με βελονισμό είναι μία εύκολη υπόθεση για όλους! Στο άκουσμα και μόνο της λέξης αδυνάτισμα νιώθουμε μια έντονη αποστροφή γιατί μας έρχονται στο μυαλό, εξαντλητικές δίαιτες, ζύγισμα του φαγητού σε κάθε γεύμα, στριφογύρισμα στο κρεβάτι το βράδυ λόγω πείνας, νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο και στο τέλος… άστο αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσω από Δευτέρα…

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γιατί γινόμαστε υπέρβαροι; Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, ανισορροπία στις ορμόνες, υπερκατανάλωση τροφής, τσιμπολογήματα εκτός των κύριων γευμάτων μας, κακή ψυχολογία, άγχος, είναι μερικοί από τους κοινούς λόγους για τους οποίους παίρνουμε κιλά.

Βελονισμός και αδυνάτισμα: μια πολύπλευρη προσέγγιση

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το αδυνάτισμα με βελονισμό είναι μία εντελώς διαφορετική αλλά και πολύπλευρη προσέγγιση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία διαταραγμένη ροή της ενέργειας των οργάνων που βοηθούν στο μεταβολισμό του λίπους, όπως:

- Χοληδόχος κύστη η οποία χρησιμεύει για την πέψη και απορρόφηση των λιπαρών ουσιών
- Ήπαρ όπου μεταφέρονται από το έντερο τα λίπη που έχουν διασπαστεί και απορροφηθεί από αυτό.
- Θυρεοειδής όπου ρυθμίζει το μεταβολικό ρυθμό του σώματος
- Σπλήνας όπου στην κινέζικη ιατρική είναι υπεύθυνη για τους μύες και μία ενεργειακή δυσλειτουργία της, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας.

Επιπλέον αυτών, το αδυνάτισμα με βελονισμό βοηθάει και στην εξισορρόπηση της ενέργειας στο κέντρο ρυθμίσεως του εγκεφάλου, τον υποθάλαμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των ορμονών, ελέγχει  τη δίψα, τη πείνα, τη θερμοκρασία σώματος αλλά και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Έρευνες που έχουν γίνει για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του βελονισμού, έχουν δείξει ότι επηρεάζει θετικά το πεπτίδιο γκρελίνη, το οποίο αυξάνει την όρεξη στη θέα του φαγητού αλλά και την πρωτεινική ορμόνη λεπτίνη που ρυθμίζει την ενεργειακή πρόσληψη, συμπεριλαμβανομένης της όρεξης, της πείνας και του μεταβολισμού.

Οφέλη από το αδυνάτισμα με βελονισμό

Συνοπτικά λοιπόν το αδυνάτισμα με βελονισμό έχει τα εξής οφέλη:

1. Καταστολή της όρεξης
2. Τόνωση του μεταβολισμού
3. Βελτίωση πέψης
4. Ρύθμιση ορμονών που σχετίζονται με την παχυσαρκία
5. Δυναμώνει τη λειτουργία του ήπατος
6. Τόνωση του μυ του στομάχου για την αίσθηση της πληρότητας

Αδυνάτισμα με βελονισμό λοιπόν, για γρήγορη απώλεια κιλών αλλά για την ολιστική υγεία μας!

Πηγή: Healthpath.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares