Το ριγέ μπλουζάκι ίσως βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Αυτή η έρευνα θα σε κάνει να δεις αλλιώς τη ντουλάπα σου (και όχι μόνο). 

Μαριέτα Χριστοπούλου

Καλοκαίρι έρχεται και το ριγέ έχει την τιμητική του! Είναι ένα μοτίβο που σίγουρα το συναντάς και τον χειμώνα, αλλά ειδικά στην καλοκαίρινη στη ναυτική του εκδοχή, είναι ακαταμάχητο! 

Ωστόσο... ίσως πρέπει να το αποχωριστείς. Ή τουλάχιστον να το σκεφτείς διπλά πριν το βάλεις και να το δεις με διαφορετικό μάτι. Και αυτό γιατί σύμφωνα με νέα δεδομένα που έρχονται από το University Medical Center (UMC) Utrecht στην Ολλανδία, το ριγέ - ειδικά το κάθετο- μπορεί να σου προκαλεί πονοκέφαλο. 

Εκτός από τα ρούχα, βέβαια, το συγκεκριμένο μοτίβο ενοχλεί ευρύτερα. Καταστρώματα, καλοριφέρ, σκάλες και επαναλαμβανόμενα τούβλα, μέχρι και τέντες ή ξαπλώστρες ριγέ, μπορεί να σου προκαλούν επιθετικότητα ή απλά μια γενική αίσθηση ανησυχίας. 

"Από τα ευρήματά μας, προκύπτει ότι το να ληφθούν υπόψη όλα αυτά σε επίπεδο σχεδιασμού κτιρίων, μπορεί να είναι σημαντικό για να αποφευχθούν αυτά τα σχέδια που μπορεί να ενεργοποιήσουν το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για ημικρανίες, επιληπτικές κρίσεις ή ανησυχία ευρύτερα" ανέφερε η Dr Dora Hermes από το UMC.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares