Πόση ακτινοβολία δέχεσαι από τις συσκευές στο σπίτι;


Αυτές πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα...

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν και οι έρευνες δεν έχουν ακόμα καταλήξει στους ακριβείς κινδύνους των συσκευών, εσύ καλό είναι να προστατεύεις την υγεία σου χρησιμοποιώντας τις με ασφάλεια.
  
Φούρνος μικροκυμάτων:
Καθώς παράγει ραδιοκύματα, στο εσωτερικό του φούρνου, καλό είναι να κρατάς απόσταση όσο λειτουργεί και να μην τον χρησιμοποιείς εάν έχει σπάσει το τζάμι του. 
 

Ενδοεπικοινωνία: Εκπέμπει χαμηλή ακτινοβολία, συνεπώς οι γονείς καλό είναι να βάζουν τις συσκευές ένα μέτρο μακριά από το μωράκι τους.
 

Ασύρματο τηλέφωνο: Η βάση του εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, ενώ το ακουστικό όταν το χρησιμοποιούμε. Απόφυγε να έχεις τη βάση στο υπνοδωμάτιο ενώ καλό είναι να μην μιλάς πολλή ώρα στο ασύρματο τηλέφωνο. 
 

Ηλεκτρική κουζίνα, απορροφητήρας, πιστολάκι μαλλιών: Και αυτές οι συσκευές εκπέμπουν χαμηλή ακτινοβολία, αλλά καλό είναι να κρατάμε απόσταση όσο λειτουργούν (πόσο μακρυά να πας από το σεσουάρ;).
 

Τηλεόραση: Εκτός από χαζομάρα, εκπέμπει και ακτινοβολία. Με τις σύγχρονες συσκευές που εκπέμπουν πολύ χαμηλά ποσοστά, μάλλον από τη χαζομάρα κινδυνεύεις περισσότερο.
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares