Εσύ έκλεισες ραντεβού για να ενημερωθείς για τα αφροδίσια νοσήματα;

Είναι δωρεά(ν).

Μαρία Μυλωνά

Μπορεί στο άκουσμα και μόνο της φράσης σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος, στο μυαλό σου να έρχεται αυτόματα ο ιός HIV, αλλά σίγουρα γνωρίζεις ήδη ότι το AIDS δεν είναι η μοναδική ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί μέσα από τη σεξουαλική επαφή. Τα κονδυλώματα, ο έρπης των γεννητικών οργάνων, η γονόρροια, η σύφιλη και η μολυσματική τέρμινθος, είναι μερικά μόνο από τα "παρατράγουδα" του... σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σ΄αυτή, η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι το "κλειδί" για να τα αποφύγεις ή για να τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.   

"Διάβασε" τα σημάδια

1. Κονδυλώματα: Είναι καλοήθεις βλάβες, άλλοτε επηρμένες, άλλοτε επίπεδες, εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (αιδοίο, βάλανος, πρωκτός κ.α) και οφείλονται στη μετάδοση του ιού HPV που γίνεται με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής (το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%). Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 1 στις 2 Ελληνίδες έχει κονδυλώματα. Η δερματολογική εξέταση για αυτά είναι σημαντική ώστε να καθοριστεί η κατάλληλη θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις (γιγαντιαία κονδυλώματα) οι βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή. Η τυποποίησή τους γίνεται με το HPV DNA test. Ο δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει το εμβόλιο.

2. Έρπης γεννητικών οργάνων: Τις μέρες της έξαρσης ο ασθενής παρουσιάζει φυσαλίδες σε ερυθρή βάση στη βάλανο, τον κορμό του πέους, την είσοδο του κόλπου κ.ά. Η φαρμακευτική αγωγή που συστήνεται είναι αντιιικά φάρμακα. 

3. Γονόρροια: Το κύριο σύμπτωμα είναι έκκριση υγρού από την ουρήθρα. Η θεραπεία γίνεται με ενέσιμα αντιβιοτικά (κεφαλοσπορίνη).

4. Σύφιλη: Ανώδυνα έλκη στο δέρμα και διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ένα από τα συμπτώματα της σύφιλης και η θεραπεία βασίζεται σε χορήγηση πενικιλίνης.

5. Μολυσματική τέρμινθος: Οι βλάβες μοιάζουν με κονδυλώματα και συχνά συγχέονται λόγω της παρόμοιας κλινικής εικόνας. Η νόσος μεταδίδεται ακόμα και από την κοινή χρήση τουαλέτας. Η θεραπεία κλειδί είναι το λέιζερ C02.

Ενημερώσου έγκαιρα

Η δερματολογική συμβουλευτική είναι σημαντική όπως και η συχνή παρακολούθηση από δερματολόγο τόσο για τη μη μετάδοση των νοσημάτων όσο και γιατί αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία τους. 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Aids την 1η Δεκεμβρίου, η κλινική Cosmetic Derma Medicine προσφέρει δωρεάν για 1 εβδομάδα (1-6 Δεκεμβρίου) δερματολογική ενημέρωση και συμβουλευτική για αφροδίσια νοσήματα που ίσως εμφανίζεις, με έμφαση σε κονδυλώματα, έρπη γεννητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια, μολυσματική τέρμινθο.

Ο έλεγχος θα γίνει από δερματολόγο-αφροδισιολόγο.

Τι περιμένεις λοιπόν; Μπορείς να κλείσεις τώρα ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6980451.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares