Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;


Νίκος Κοντομήτρος

Αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει την καθημερινότητα μας, τότε αυτό είναι το άγχος. Άγχος για τη δουλειά, για την (ανύπαρκτη) προσωπική μας ζωή, για τη σχολή, για τις διακοπές, για τον αέρα που αναπνέουμε και έχει από όλα ο μπαξές.

Και, προτού καταφύγεις στα χάπια (γιατί εγώ διαβάζοντας και γράφοντας την παραπάνω πρόταση, ήμουν έτοιμος), μήπως να δοκιμάσεις 5 εναλλακτικούς τρόπους;

#1 Χαμομήλι

Τρεις κούπες χαμομήλι την ημέρα, τα ηρεμιστικά κάνουν πέρα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μία νέα έρευνα που έγινε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Σύμφωνα με τα πορίσματα, όσοι έπασχαν από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή και έπαιρναν συμπληρώματα χαμομηλιού για 8 εβδομάδες παρουσίασαν μείωση των συμπτωμάτων τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς που έβρισκαν παρηγοριά στα… ηρεμιστικά.

#2 Λεβάντα

Μπορείς να την πιείς ζεστή (και με λίγο πάγο), μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το λάδι της για ένα χαλαρωτικό μασάζ, μπορείς ακόμα και να τη μυρίσεις. Άλλωστε, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και μία ανάσα από λεβάντα μπορεί να σε κάνει να ανακουφιστείς. Και αυτό, γιατί η λεβάντα μειώνει τη συστολική πίεση, η οποία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άγχος.

#3 Βαλεριάνα

Και όχι Rihanna. Κάνουμε και ένα ανέκδοτο, μπας και ξορκίσουμε το άγχος μας (πράγμα δύσκολο). Αν δε σου αρέσει σε μορφή ποτού, μπορείς να τη βρεις και σε κάψουλα ή σε χάπι. Πολύ σημαντικό να το καταναλώνεις από το απόγευμα (και μετά) και όχι το πρωί, μιας και μπορεί να σου προκαλέσει υπνηλία.

#4 Βρώμη

Ναι, φαίνεται αναπάντεχη επιλογή για αυτή τη λίστα, όμως θέλω να σκεφτείς λογικά και, ακούγοντας, κάποια στοιχεία, να βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που εμποδίζει τα σάκχαρα του οργανισμού να ανέβουν στα ύψη. Αυτό, με τη σειρά του εκκρίνει την ορμόνη της ευτυχίας. Και, όλοι γνωρίζουμε την εξίσωση: ευτυχία = no stress.

#5 Ξηροί Καρποί

Last But Not Least, το πιο αγαπημένο μας snack, που είναι γεμάτο σε ω-3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά μειώνουν τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης στο αίμα. Η μείωση των συγκεκριμένων ορμονών οδηγεί, σχεδόν αυτόματα, στην ευτυχία και στο χαμόγελο.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!