Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 προϊόντα για καλύτερο ύπνο

Πραγματικά δουλεύουν και είναι εντελώς φυσικά


Ζωή Γκόρου

H κακή ποιότητα ύπνου είναι μία νόσος της εποχή μας. Σύμφωνα με το Sleepadvisor.org η πρόοδος της τεχνολογίας μας έκανε πιο έυκολη τη ζωή μας αλλά μας έκλεψε τον ύπνο. Σύμφωνα με τις έρευνες, το 1942 ο μέσος όρος ύπνου ήταν 7.9 ώρες και σήμερα 6.8. Ακόμα, το 35% των αμερικάνων δηλώνει ότι δεν κοιμάται καλά. Κι όμως σύμφωνα με το Sleep Foundation οι προτεινόμενες ώρες που ένας ενήλικας 26-64 χρονών πρέπει να κοιμάται είναι από επτά έως εννέα.

O σωστός ύπνος βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, σου δίνει περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σου και είναι απαραίτητος για μία όμορφη επιδερμίδα.

Οφείλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό. Ο βασικότερος λόγος που δεν κλείνεις μάτι ή δεν έχεις κορεσμένο ύπνος είναι το στρες και οι κακές συνήθειες (υπερβολική κατανάλωση καφεϊνης, φαγητό αργά το βράδυ, άσκοπο ξενύχτι). Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που δεν αφήνει τον οργανισμό σου να παράξει μελατονίνη και να σε παραδόσει στην αγκαλιά του Μορφέα.

Εάν παρατηρείς μεμονομένα επεισόδια αϋπνίας μπορείς να αναζητήσεις λύσεις σε μερικά κόλπα που δουλεύουν:

Για να απολαύσεις έναν καλό ύπνο βοηθά η ρουτίνα και οι τελετουργίες:

 

Δοκίμασε ένα χαλαρωτικό organic τσάϊ που περιέχει αγουρβεδική συνταγή με βαλεριάνα και χαμομήλι όπως το Bedtime της Yogi Tea.

Bάλε στο μαξιλάρι σου ένα pillow mist που περιέχει αιθέρια έλαια που σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. 'Ενα από τα πιο καλά στην κατηγορία του φυσικού είναι to Relaxing Body Mist της L' Occitane en Provence (Notos).  

To σπρέι ομοιπαθητικής από τα διάσημα ανθοιάματα Bach το προτείνουν συχνά οι φαρμακοποιοί ως μια δραστική λύση ενάντια στις αϋπνίες. Ρώτησέ τους για τον τρόπο εφαρμογής

. 

Το βραβευμένο App με το όνομα Calm είναι ο τρόπος με τον οποίο το smart phone σου μπορεί να σε βάλει για ύπνο. Όσοι το έχουν δοκιμάσει το προτείνουν ως ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία της χαλάρωσης. 

  

Εάν βρίσκεσαι σε περίοδο στρες μπορούν να βοηθήσουν η χαλαρωτική γιόγκα, ο διαλογισμός, η χρήση χαλαρωτικών αιθέριων ελαίων στο χώρου όπως η κλασική λεβάντα της Apivita και η απόφαση να αρχίσεις λίγο να μην παίρνεις όλους και όλα στα σοβαρά.

Όνειρα γλυκά!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.