Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Monday blues

6 sos tips για να το ξεπεράσεις


Νανά Χατζή

Το βάρος που έχουμε την Δευτέρα το πρωί και δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, πολλά μπορεί να σημαίνει: ότι έχουμε διαλέξει την λάθος δουλειά και πηγαίνουμε με το ζόρι. Ότι έχουμε πάρα πολλές και δύσκολες υποθέσεις να διεκπεραιώσουμε. Ότι αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια κόντρα με κάποιο συνάδελφο, ή τον διευθυντή μας… Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνεις πιο ευχάριστη την ζωή σου και να μην σφίγγεται το στομάχι σου, επειδή πλησιάζει η Δευτέρα.

Αν προετοιμαστείς λίγο την Κυριακή, η Δευτέρα θα σου φανεί ευκολότερη: αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσεις τα χαρτιά σου, να ταξινομήσεις τις δουλειές που σε περιμένουν και να βρεις τι ρούχα θα βάλεις το πρωί. Θα δεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις πιο ανάλαφρη.

Σκέψου ότι δεν είσαι μόνη: όλοι μισούν τις Δευτέρες. Δεν ξέρουμε αν αυτό σε παρηγορεί, αλλά όλοι σηκώνονται την Δευτέρα το πρωί με κλωτσιές και τα social είναι γεμάτα μηνύματα, φωτό και σχόλια που δίνουν κουράγιο.

Γράψε τις δουλειές που έχεις να κάνεις: δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς. Στην αρχή οι δουλειές, σου φαίνονται βουνό. Όταν όμως τις καταγράψεις, πάντα ανακαλύπτεις ότι δεν είναι ούτε τόσο πολλές, ούτε τόσο δύσκολες όσο νόμιζες.

Μην υποκύπτεις σε τοξικά Σαββατοκύριακα: όχι τίποτε άλλο, αλλά αν δεν περάσεις όπως θέλεις το weekend, η Δευτέρα είναι σκέτος εφιάλτης.

Κάνε κάτι που σου αρέσει πολύ, το απόγευμα της Κυριακής: κάτσε και σκέψου τι θα σου δώσει χαρά και οργάνωσέ το, για το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Κυρίως όμως, βάλε μια πολύ ωραία δραστηριότητα για το απόγευμα της Δευτέρας: εγώ έχω βάλει μάθημα χορού Latin και δεν το χάνω με τίποτε. Έτσι έχεις κάτι πολύ ωραίο να περιμένεις και η μιζέρια της Δευτέρας με ένα τρόπο μαγικό, σχεδόν εξαφανίζεται.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα