Όγδοος νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα

Τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τόνια Τζαφέρη

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας, στα οκτώ.  Πρόκειται για έναν άνδρα, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει άλλος ένας ασθενής  86χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Πριν από δύο μέρες εμφάνισε μια λοίμωξη του αναπνευστικού, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και τελικά εξέπνευσε.

Όσον αφορά τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Παράλληλα, σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει πλήρης κάλυψη της ασφαλιστικής τους δαπάνης.

Το δώρο Πάσχα, θα δοθεί ακέραιο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά με δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα, χωρίς ποινικές κυρώσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως, αν και δε δίνεται πλέον στο Δημόσιο, θα δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ (περίπου 108.000 εργαζόμενοι).

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

1ον. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σχετικών συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα  αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτουμε πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

2ον. Έχοντας διασφαλίσει τον απαραίτητο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό χώρο, με σύνεση και ασφάλεια ερχόμαστε να στηρίξουμε, άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται.

3ον. Θα λάβουν 800 ευρώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.

4ον. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του.

Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού στη ρευστότητά τους.

5ον. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ. Χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας».

πηγή: star.gr

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares