Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Η δύναμη της προσφοράς

Να μπορείς να δίνεις σημαίνει να αγαπάς στην πράξη


Ρόμυ Μελάνι

 

Η αγάπη μπορεί να είναι μια λέξη τριών συλλαβών αλλά εκτός από συναίσθημα είναι κυρίως πράξη. Αγαπώ μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Αλλά μία από τις σημαντικότερες έννοιες της αγάπης είναι η προσφορά. Να δίνεις σημαίνει νοιάζομαι. Το μοίρασμα και η διαδικασία του να προσφέρεις εκεί που υπάρχει ανάγκη, είναι χαρακτηριστικά καλοσύνης, γενναιοδωρίας και πάνω απ’ όλα ανθρωπιάς.

Η πανδημία του κορωνοϊού σε κάνει να βγαίνεις από τα στενά όρια του εαυτού σου. Αναπτύσσει την ενσυναίσθησή σου και σε ωθεί να νοιαστείς έμπρακτα για τους άλλους και τον κόσμο ολόκληρο. Με την υγεία να σου έχει γίνει σαφές ότι αποτελεί το πιο σημαντικό αγαθό, οι πράξεις και η συμπεριφορά σου το λαμβάνουν αυτό υπόψη στον τρόπο που πλέον αντιλαμβάνεσαι και λειτουργείς στην καθημερινότητά σου. Έχοντας περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιήσει ότι είσαι κομμάτι μιας τεράστιας ανθρώπινης αλυσίδας και ότι οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής σου έχουν επιπτώσεις σε πολύ κόσμο, προσέχεις να αφήνεις θετικό αποτύπωμα όσο περισσότερο μπορείς.

Ξέρεις ότι το να προσφέρεις, το να βοηθάς, κάνει καλό όχι μόνο στους άλλους, αλλά ωφελεί και εσένα – αφού σε οπλίζει με θετικά συναισθήματα που θωρακίζουν την υγεία σου, ψυχική και σωματική. Στη δίνη της πανδημίας αναγνωρίζεις ότι είναι ήρωες όσοι αγωνίζονται για την υγεία όλων. Κατανοείς, ωστόσο, ότι οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας, όπως και γενικότερα το σύστημα περίθαλψης, έχουν ανάγκη από μικρές και μεγάλες πράξεις αγάπης, προσφοράς, υποστήριξης. Σε μία τέτοια πράξη προχώρησε η Nestlé Ελλάς που έχει καταφέρει να υπάρχει ως κομμάτι της ελληνικής οικογένειας για πάνω από 120 χρόνια.

Δεν ξεχνάμε εξάλλου ότι τα θεμέλια για τη δημιουργία της εταιρείας μπήκαν όταν ο Henri Nestlé δημιούργησε τη Farine Lactée, την πρώτη τροφή για βρέφη. Ήταν ένα μίγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη. Ένα προϊόν με τόσο συμβολικό χαρακτήρα για τα χρόνια που ακολουθούσαν.

Και τώρα με γνώμονα το ότι τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον σημειώνει μια πολύ σημαντική δωρεά. Καθώς συνεχίζει να αφουγκράζεται τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώνει τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» με τη δωρεά 6 παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Αγάπη, λοιπόν, σημαίνει και το να βγαίνουμε πιο δυνατοί μέσα από μια δύσκολη περιπέτεια και πιο σίγουροι, γνωρίζοντας ότι έχουμε προσφέρει όλοι τον καλύτερο και πιο ανθρώπινο εαυτό μας.

Sponsored by Nestlé

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2024: «τέλος τα στερεότυπα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, γιορτάζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά