Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Sleep Αpps: Βελτίωσε τον ύπνο σου με το πάτημα ενός κουμπιού

Τέσσερις εφαρμογές που πολεμούν την αϋπνία

 



 

Το θέμα του ύπνου την περίοδο της καραντίνας, απασχολεί όλο και περισσότερους, αφού όπως όλα γύρω μας, έτσι και ο οργανισμός μας έχει αποσυντονιστεί. Αν συνυπολογίσει κανείς και το άγχος που μας γεμίζει η τρέχουσα κατάσταση, με τον φόβο για την υγεία μας να επανέρχεται κάθε τόσο, με τους λογαριασμούς να τρέχουν και την δουλειά να παραμένει κλειστή, τα βράδια η αϋπνία γίνεται ο καλύτερος μας φίλος. Εκτός από τα εμφανή σημάδια της αγρυπνίας γύρω από τα μάτια, την κακή διάθεση αλλά και μια συνεχή κόπωση, το να παραμένεις ξύπνια τις νύχτες ή να ξαπλώνεις στις 12 και να κοιμάσαι στις 4 δεν είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα που μπορεί να σου τύχει.

 

 

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να βρεις και πάλι τον ύπνο σου, καθιερώνοντας μια νυχτερινή ρουτίνα που θα ακολουθείς πιστά, αλλά καταπολεμώντας και το overthinking που σε βρίσκει μετά τα μεσάνυχτα και σε στρεσάρει χωρίς έλεος. Πλέον έχεις την δυνατότητα να βελτιώσεις την ποιότητα και ποσότητα του ύπνου σου με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού εκεί έξω κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογα apps, ειδικά σχεδιασμένα για τις δύσκολες νύχτες. Ρολόι ύπνου, οπτικοακουστικός διαλογισμός, tips βελτίωσης της καθημερινότητας, χαλαρωτικές μελωδίες, προσαρμογή ξυπνητηριού ανάλογα με τις ανάγκες σου, ήχοι της φύσης και πολλά περισσότερα προσφέρονται στις εφαρμογές αυτές, που έχουν έναν κοινό στόχο: τον καλύτερο ύπνο.

Calm: Η βραβευμένη εφαρμογή Calm, έχει εκατομμύρια πιστούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, αφού αποτελεί το no1 app για την καταπολέμηση του άγχους. Η εφαρμογή διαθέτει ωστόσο και υπηρεσίες ενίσχυσης του ύπνου, που βοηθούν αποτελεσματικά με τις αϋπνίες.

 

 

Pzizz: Ξεχωρίζει για την προηγμένη τεχνολογία του αλλά και την χρήση της ψυχοακουστικής επιστήμης, η οποία μελετά τις επιπτώσεις των ήχων στον ύπνο μας, δημιουργώντας το κατάλληλο για τον κάθε άνθρωπο μείγμα μουσικής ύπνου.

Relax Melodies: Προσφέρει χαλαρωτικά night stories, με τις πιο απαλές φωνές αλλά και νυχτερινούς ήχους. Μάλιστα μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου την μελωδία που θέλεις να ακούς πριν κοιμηθείς.

 

 

Sleep Cycle: Όπως ακριβώς αποκαλύπτει και το όνομα αυτής της εφαρμογής, βασικός στόχος της είναι να βελτιώσει τον κύκλο του ύπνου. Παρακολουθώντας τον ύπνο σου μέσα από διάφορα στατιστικά που καταγράφει, μπορεί και σε ξυπνάει την καταλληλότερη στιγμή, όταν πια αισθάνεσαι ξεκούραστη.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.