Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Καλοκαίρι και ευαίσθητη περιοχή: Όλα τα do's και τα dont's

Ο συνδυασμός θάλασσας, ρούχων, επαφών και άλλων παραγόντων είναι οι βασικοί κίνδυνοι που απειλούν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου


Κατερίνα Ανδρομιδά

Εάν είναι μία φορά τεράστιας σημασίας η κατάλληλη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, το καλοκαίρι θα έπρεπε να χτυπούν σήμαντρα, ασφάλειες και συναγερμοί για την ανάγκη καθαριότητάς της. Ο συνδυασμός θάλασσας, ρούχων, επαφών και άλλων παραγόντων είναι οι βασικοί κίνδυνοι που απειλούν την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου. Τα υφάσματα των μαγιό είναι το ευνοϊκότερο μέρος για να αναπτυχθούν μύκητες λόγω υλικών πολυεστέρα και νάιλον σε συνδυασμό με το ότι πολλές φορές αμελούμε να αλλάζουμε το κάτω μέρος μπικίνι μετά την αποχώρηση από τη παραλία. Από την άλλη η έλλειψη κατάλληλων μέτρων προστασίας κατά τις σεξουαλικές συνευρέσεις κυρίως μόνο σε λοιμώξεις μπορεί να σε οδηγήσει καθώς και  στη μετέπειτα ανάπτυξη άλλων παθογενειών. Το κεφάλαιο ρούχα, τέλος είναι εξίσου σημαντικό με τα δύο προηγούμενα. Η επιλογή στενών ρούχων (εννοώντας όσα δημιουργούν τριβή στην ευαίσθητη περιοχή) είναι υπεύθυνα για ερεθισμούς, κνησμό και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Το καλοκαίρι είναι αν μη τι άλλο η καλύτερη στιγμή για όλους και συνήθως αυτό συνοδεύεται με μία γενικευμένη αίσθηση ανεμελιάς και ανευθυνότητας...Ας φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε αντιβιώσεις και φαρμακευτικές κρέμες για την αντιμετώπιση λοιμώξεων...

1. Κεφάλαιο παραλία

Είναι πολύ σημαντικό εκτός από το να μην αμελείς να αλλάζεις το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό, να αποφεύγεις να κάθεσαι γυμνή ή χωρίς πετσέρα στην άμμο. Ιδανικά, θα πρέπει να κάνεις ντους περίπου μία ώρα μετά την τελευταία σου βουτιά... Ιδανικά, προτείνεται το ντους στο ξενοδοχείο ή το σπίτι σου και όχι στις κοινόχρηστες ντουζιέρες.

2. Εσώρουχα

Ίσως είναι το Α και το Ω η ποιότητα των εσωρούχων σου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέσεις πολλά χρήματα για να αντικαταστήσεις όσα έχεις, αλλά να επιλέγεις κυρίως βαμβακερά και όχι συνθετικά. Τα τελευταία δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για λοιμώξεις και μύκητες, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

3. Τι ισχύει για τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού;

Θα έχεις ακούσει από φίλες σου, ενδεχομένως από τη μαμά σου και από διάφορα σάιτ για τη χρησιμότητα κάποιων ειδικών προϊόντων καθαρισμού αποκλειστικά σχεδιασμένα για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Τις περισσότερες φορές τα προϊόντα αυτά δεν σου προσφέρουν κάτι περισσότερο από τη κλασική φροντίδα που προσφέρεις ήδη στον εαυτό σου. Με άλλα λόγια, πρόκειται για καθαρά οικονομικούς σκοπούς η προώθηση τέτοιων σαπουνιών κ.λπ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να μην αμελείς το τακτικό πλύσιμο με τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα που ήδη χρησιμοποιείς.

 

4. Ναι, μπορείς να κάνεις μπάνιο τις ημέρες περιόδου

Υπάρχει μία τεράστια παραφιλολογία γύρω από αυτό το θέμα χρόνια τώρα. Εάν ρωτήσεις τον/ την γυναικολόγο σου θα σε καθησυχάσει πρώτος/η από όλους για τη σπουδαιότητα του να διατηρείς την ευαίσθητη περιοχή σου καθαρή αυτές τις μέρες. Ασφαλώς οι πρώτες μέρες είναι οι πιο δύσκολες οπότε ενδεχομένως να απέχεις από την σχολαστική υγιεινή, όμως μη ξεχνάς ότι οι ίδιες οι εκκρίσεις εκείνων των ημερών φροντίζουν για την υγεία του κόλπου σου και της ευαίσθητης περιοχής σου. Το αίμα που αποβάλλεις δεν πρόκειται για ακαθαρσίες, αλλά για το πιο ισχυρό καθαρτικό  του κόλπου σου.

​​​​​

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»