Καλοκαίρι σημαίνει βαθύς καθαρισμός προσώπου

Μάσκες, καθαρισμός και αντηλιακή οι μεγάλοι σύμμαχοί μας

Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Ίσως είναι η πιο απειλητική εποχή από όλες τις άλλες για την υγεία του δέρματός μας και σ' αυτό δεν παίζουν ρόλο μόνο οι ακτίνες του ήλιου αλλά και η δική μας συμπεριφορά. Ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα κάνουμε μάσκες προσώπου σε τέτοια συχνότητα ώστε κινδυνεύουμε να αλλάξουμε δέρμα, επισκεπτόμαστε σχεδόν εμμονικά τους αισθητικούς μας και τρώμε τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τον ύπνο για να περιποιηθούμε κατάλληλα τη περιοχή των ματιών ώστε να μη ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί διαθέτοντας μαύρους κύκλους με προσωπικότητα, το καλοκαίρι κάτι μας πιάνει και αμελούμε όλη αυτή τη παράδοση. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα που ακολουθούμε αυτούς τους τρεις μήνες πολλές φορές δε συμπίπτει με τις συνήθειες που έχουμε καθιερώσει για τη φροντίδα του προσώπου μας που περιγράφηκαν παραπάνω. 

Γνωρίζουμε όμως από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις που έχει η παραμέληση της ιεροτελεστίας γύρω από το πρόσωπο για τους επόμενους μήνες. Πόσες φορές δεν έτρεξες στο δερματολόγο σου μετά την επιστροφή σου από διακοπές για να διώξεις τις πανάδες που απέκτησες στο κάμπινγκ που ξεχνούσες ακόμη και την αντηλιακή προσώπου; Ξηροδερμία, πανάδες, σημάδια, καψίματα είναι τα πιο συνηθισμένα στοιχεία που μαρτυρούν πως μπορεί να ευχαριστήθηκες τις διακοπές σου, όμως το δέρμα σου όχι και τόσο. Υπάρχουν κάποια πολύ εύκολα και σωτήρια βήματα που μπορείς να κάνεις φέτος για να αποφύγεις και αυτή τη πίκρα της επιστροφής από τις διακοπές:

1. Καθαρισμός

Επιβάλλεται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Μία το πρωί, μία μετά το μπάνιο και μία τελευταία πριν τον ύπνο. Μπορεί τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ να είναι η απόλυτη λύση μετά από τη βραδινή σου έξοδο, όμως το δέρμα σου δεν αναπνέει κανονικά, ούτε αφαιρείς 100% το μακιγιάζ. Για να μη ξυπνήσεις με ερεθισμούς, κάνε έναν καθαρισμό. Δεν ξεπερνά τα τρία λεπτά.

2. Ενυδατική

Μπορεί να σε έχει κουράσει το λογύδριο της αισθητικού σου, της μαμάς σου, των ψυχαναγκαστικών φίλων σου με την ενυδατική, όμως έχουν σε όλα δίκιο. Είναι πιο σημαντική κι από τον καθαρισμό και προλαβαίνει τα χειρότερα. Το καλοκαίρι ο συνδυασμός αλατιού και έκθεσης στον ήλιο είναι τουλάχιστον καταστροφικός για την υγεία του δέρματός σου, ειδικά του προσώπου σου. Ιδανικά, πρέπει να ανανεώνεις την ενυδατική σου δύο με τρεις φορές την ημέρα.

3. Μάσκα

Από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων μας. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εσύ, τα αναλαμβάνει όλα η μάσκα. Απολέπιση, καταπράϋνση και λάμψη είναι οι τύποι μάσκας που πρέπει να κυνηγάς το καλοκαίρι για να δεις αποτελέσματα και συγκεκριμένα για να καταφέρεις να προστατεύσεις το δέρμα σου. Ιδανικές ώρες οι βραδινές.

4. Αντηλιακή 

Ίσως είναι το ευαγγέλιο των αισθητικών, των δερματολόγων και της μαμάς σου. Ναι, η αντηλιακή κάνει θαύματα. Σε προστατεύει 100% από εγκαύματα, σε προφυλάσσει από πανάδες και σε καλύπτει μακροπρόθεσμα αφού φορώντας καθημερινά αποφεύγεις σε σημαντικό ποσοστό την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να τη ξεχνάς. Μπορεί η υφή της να είναι ιδιαίτερα εκνευριστική, όμως οι κίνδυνοι που βάζεις τον εαυτό σου αγνοώντας την είναι πολύ πιο σοβαροί.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares