Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

7 συμβουλές δερματολόγων για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας

Τι να κάνετε για να αποκτήσετε γερά και λαμπερά μαλλιά



Είτε προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση, είτε να απλά να ζωντανέψετε τα μαλλιά σας που τώρα τελευταία είναι κάπως θαμπά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το AllYou ζήτησε τις απαραίτητες συμβουλές από έναν δερματολόγο και τα μαλλιά σας θα επανέλθουν στη μορφή που είχαν όταν είσαστε μικρό κορίτσι!

Καταναλώστε υγιεινές τροφές

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα των μαλλιών μας, γεγονός που σημαίνει ότι για να τα διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά οφείλουμε να καταναλώνουμε καθαρές τροφές, πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και σίδηρο, που αποδεδειγμένα δυναμώνουν την τρίχα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη D, γι’ αυτό και αυτή συναντάται συχνά σε συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

Προσέξτε γενικότερα την υγεία σας

Όταν κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας, ένα από τα πρώτα σημεία του που εμφανίζονται ταλαιπωρημένα δεν είναι άλλο από τα μαλλιά σας. Φροντίστε λοιπόν να επαναλαμβάνετε το ετήσιο check-up σας με ευλάβεια ώστε να προλάβετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, διατηρώντας ταυτόχρονα τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση.

Διαχειριστείτε το stress

Το υπερβολικό stress μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τα μαλλιά σας, γι’ αυτό αν πιστεύετε ότι δυσκολεύεστε να το διαχειριστείτε ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Επιπλέον, δοκιμάστε τεχνικές όπως η yoga που βοηθούν αποδεδειγμένα στη χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος, διατηρώντας τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε όσο λιγότερα προϊόντα και συσκευές styling γίνεται

Η υπερβολική χρήση προϊόντων και συσκευών styling καίει το μαλλί και επηρεάζει την υγεία του δέρματος της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε όσο λιγότερα προϊόντα και συσκευές styling γίνεται, αλλά περιορίστε επίσης και χτενίσματα όπως μια απλή αλογοουρά, καθώς ακόμα και τα λαστιχάκια στα μαλλιά μπορούν να ευθύνονται για την καταστροφή της τρίχας.

Ακούστε τα μαλλιά σας

Μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά. Προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, μιας και το αγαπημένο σαμπουάν της κολλητής σας μπορεί να ευθύνεται που τα μαλλιά σας είναι άτονα τελευταία. Επιπλέον, αν αισθάνεστε ότι το το λούσιμο τρεις φορές την εβδομάδα δεν σας φτάνει, προσαρμόστε το στις δικές σας ανάγκες. Κάντε ό,τι πιστεύετε με άλλα λόγια ότι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Δοκιμάστε την κερατίνη

Η κερατίνη δεν χρησιμοποιείται μόνο για το ίσιωμα των μαλλιών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα εκπληκτικό boost για πιο υγιή μαλλιά. Επιπλέον, βοηθά στην πύκνωση της τρίχας και κάνει τα μαλλιά λαμπερά.

Όταν δεν σας φτάνουν οι συμβουλές αυτές, δείτε έναν δερματολόγο

Αν ακολουθείτε όλες τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω και ακόμα νιώθετε πως τα μαλλιά σας δεν είναι υγιή, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο που θα εξετάσει την περίπτωσή σας, βγάζοντας ένα συγκεκριμένο πόρισμα και βοηθώντας σας αναλόγως με την κατάλληλη αγωγή και εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ