Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

«Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς» - μάθε πώς να την φροντίζεις καλύτερα

Έχουμε μάθει να βασιζόμαστε πάνω της και να την ακούμε να χτυπάει αλλά πόσο καλά φερόμαστε στην καρδιά μαςΠαγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Στον απόηχο της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού, ο 21ος αιώνας πιθανότατα γνώρισε σημαντικές αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη. Καθώς πραγματοποιούμε διάφορες αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να ακολουθήσουμε τη νέα πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε συλλογικά ήρεμοι και να καταβάλουμε συνειδητή προσπάθεια εξισορρόπησης εργασίας και ζωής. Ως εκ τούτου, είναι πιο σημαντικό τώρα να λάβουμε υπόψη μας την υγεία, τον τρόπο ζωής και να φροντίσουμε την καρδιά μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται παγκοσμίως στις 29 Σεπτεμβρίου και μέσα από την περίσταση αυτή, η κοινότητα της υγειονομικής περίθαλψης στοχεύει να υπενθυμίσει την ευαισθητοποίηση και τη δέσμευση όλων για μια υγιή καρδιά. Δυστυχώς, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι κοινές σήμερα λόγω ανθυγιεινών τρόπων ζωής, έλλειψης φυσικής δραστηριότητας, εξωτερικών παραγόντων και άλλων αιτιών συννοσηρότητας. Επομένως, η σημερινή μέρα είναι μια καλή αφορμή για ενημέρωση, σκέψη και ίσως αλλαγή τρόπου ζωής με πιο υγιεινές συνήθειες.

Εδώ είναι 5 απλές συμβουλές για έναν τρόπο ζωής που θα βοηθήσει να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή

Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή παίζει κρίσιμο ρόλο στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Συνιστάται να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή με φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φακές, αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες και γάλα αντί για άχρηστα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Η αποφυγή υπερβολικών λιπαρών τροφίμων και σνακ θα διατηρήσει επίσης τα επίπεδα λιπιδίων χαμηλά. Τα γεύματα μπορούν να προγραμματιστούν σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες του ατόμου.

Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση

Έχοντας μια υγιή ζωή θα συνεπαγόταν επίσης την προσθήκη σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σας. Η άσκηση για 30-45 λεπτά την ημέρα, οι πρωινές και οι βραδινές βόλτες και οι ελαφριές καρδιο-προπονήσεις και οι διατάσεις βοηθούν πολύ στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας της καρδιάς σας. Για τους καρδιακούς ασθενείς, είναι σκόπιμο να περπατούν μεγαλύτερες αποστάσεις για να είναι σε ρυθμό και να παραμένουν ενεργοί. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία και να αποφευχθούν επιπλοκές όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Συνετή τροποποίηση του τρόπου ζωής και διαχείριση του άγχους

Το άγχος και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες θα έχουν πάντα άμεσο αντίκτυπο στην υγεία σας. Ως άτομα, πρέπει να αναλάβετε τον έλεγχο και να εργαστείτε για τη συναισθηματική σας ευημερία. Είναι σημαντικό να συνομιλήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας και να επιτύχετε μια βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα ή οποιαδήποτε τέτοια εθιστική ουσία.

Χαλαρώστε περισσότερο και κοιμηθείτε αρκετά

Κοιμηθείτε για τουλάχιστον οκτώ ώρες - το μάντρα για μια υγιή καρδιά. Η έλλειψη ύπνου έχει άμεση επίδραση στην υγεία της καρδιάς σας, καθώς η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των κιρκαδικών ρυθμών του εγκεφάλου σας και σας βοηθά να παραμείνετε σε φόρμα, φρέσκοι ​​και ενεργητικοί όλη την ημέρα. Μείνετε υγιείς και συνεχίστε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής για να κρατήσετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας σε ισορροπία για μεγαλύτερη ευεξία.

Μην ξεχνάτε το τσεκ απ σας

Εκτός από τη διασφάλιση όλων των παραπάνω, τα άτομα πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τη φαρμακευτική τους αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους. Παρακολουθήστε συνεχώς την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα σακχάρου και σε περίπτωση αμφιβολίας, η καλύτερη πρακτική είναι να επικοινωνείτε πάντα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Η υγεία μου, δικαίωμά μου

7 Απριλίου 2024: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει την 76η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;