5 τεχνικές χαλάρωσης για υγιή και ξεκούραστα μάτια

Δοκίμασέ τες όλες

Ναταλία Πετρίτη

Είτε επιθυμείς να εμποδίσεις το να σου ανέβει κι άλλο η μυωπία, είτε απλά πέρασες λίγη περισσότερη ώρα αυτή την εβδομάδα μπροστά στην οθόνη, ακολούθησε αυτές τις 6 τεχνικές για ξεκούραστα και υγιή μάτια.

Ανοιγόκλεισε τα μάτια σου συχνότερα

Το να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου συχνά ενυδατώνει την περιοχή καλύτερα, μιας που αυτή ξεραίνεται πιο εύκολα και γρήγορα όταν βρίσκεσαι συνεχώς μπροστά από οθόνες. Κάθε φορά που αισθάνεσαι να σε «τραβούν» τα μάτια σου, ανοιγόκλεισε και θα δεις τη διαφορά.

Πίεσε τα μάτια σου με την παλάμη σου

Κάθε φορά που αισθάνεσαι κούραση στα μάτια, πίεσε ελαφρώς με την παλάμη του χεριού σου την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο η όρασή σου κάνει ένα reset, ενυδατώνονται ξανά τα μάτια σου και επιτρέπεις σε αυτά να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν.

«Ζωγράφισε» με την όρασή σου τον αριθμό 8

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και νιώθεις κόπωση, προσπάθησε να «ζωγραφίσεις» με την όρασή σου τον αριθμό 8 σε απόσταση μερικών μέτρων από εκεί που βρίσκεσαι για μερικά λεπτά. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα και τα μάτια θα ενυδατωθούν επαρκώς.

Ρόλαρε τα μάτια σου

Πρώτα από τα δεξιά προς τα αριστερά και στη συνέχεια ανάποδα, το ρολάρισμα των ματιών είναι μια καλή άσκηση που πρέπει να δοκιμάσεις.

Ακολούθησε τον κανόνα 20-20-20

Για να μην κουράζεσαι στη δουλειά σου, ανά 20 λεπτά κάνε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων κοιτώντας 20 πόδια μακριά από το σημείο που βρίσκεσαι. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares