Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου

9 εύκολοι τρόποι για να ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες



Ο μεταβολισμός είναι ο όρος με τον οποίο περιγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι χημικές διεργασίες στο εσωτερικό του σώματός μας. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψουμε τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος ή αλλιώς το πόσο γρήγορα καίμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Για να ενισχύσετε τον ρυθμό αυτόν και να αποβάλλετε περισσότερο βάρος εύκολα και γρήγορα, διαβάστε 9 tips που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα σας και να αποφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεϊνών βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολικού ρυθμού, ενώ ταυτόχρονα μας κάνει να νιώθουμε πιο γεμάτες και να καταναλώνουμε τελικά μικρότερες ποσότητες τροφής. Μειώνει επίσης την απώλεια μυϊκής μάζας που συνδέεται με τις δίαιτες.

Πιείτε παγωμένο νερό

Η κατανάλωση νερού ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό κατά 10-30% για μία ώρα, ενώ όταν αυτό είναι παγωμένο αυξάνονται οι καύσεις θερμίδων, μιας που το σώμα τις χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη θερμοκρασία του σώματός μας. προσφέρει επίσης αίσθημα πληρότητας.

Κάντε ένα High-Intensity Workout (HIIT)

Το High-Intensity Workout (HIIT) είναι ένα είδος γυμναστικής που ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό και την καύση λίπους, ακόμη και όταν έχετε σταματήσει να γυμνάζεστε για ώρα.

Σηκώστε βάρη

Η άρση βαρών και οτιδήποτε ενισχύει την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, όπως οι ασκήσεις αντίστασης, συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού του σώματός μας.

Σηκωθείτε από την καρέκλα σας

Η καθιστική ζωή είναι αναμφίβολα κακή για την υγεία μας, ενώ ρίχνει τα επίπεδα του μεταβολικού μας ρυθμού. Δοκιμάστε να στέκεστε όρθιοι στη δουλειά ακόμη κι αν κάνετε επάγγελμα με χρήση υπολογιστή και θα δείτε άμεσα διαφορά.

Πιείτε πράσινο τσάι ή τσάι Oolong

Το πράσινο τσάι ή το τσάι Oolong είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού του σώματός μας, ενισχύοντας την καύση λίπους κατά 10-17%. Περιέχουν επίσης ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα.

Φάτε καυτερά φαγητά

Η κατανάλωση τροφών με καψαϊκίνη, όπως οι κόκκινες πιπεριές, ενισχύει τις καύσεις του σώματός μας, καίγοντας σχεδόν 10 παραπάνω θερμίδες ανά γεύμα.

Κοιμηθείτε καλά

Η έλλειψη ύπνου ενισχύει το ρίσκο εμφάνισης παχυσαρκίας κατά πολύ, αφού έτσι αναγκαζόμαστε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες για να έχουμε ενέργεια μέσα στην ημέρα. Κοιμηθείτε λοιπόν καλά για να υπάρχει ισορροπία στο πώς το σώμα σας διαχειρίζεται τα σάκχαρά του και τις υπόλοιπες ορμόνες που σχετίζονται με την καύση λίπους.

Πιείτε καφέ

Η καφεΐνη του καφέ ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό από 3 μέχρι και 11%, όπως ακριβώς και το τσάι. Απολαύστε τον λοιπόν άφοβα, αλλά χωρίς φυσικά την προσθήκη ζάχαρης.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department