Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να βελτιώσεις την ποιότητα και να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Τα tips που πάντα χρειαζόσουν για πλούσια και υγιή μαλλιά



Αναζητάς εύκολους και γρήγορους τρόπους να ενισχύσεις την ποιότητα των μαλλιών σου και να τα μακρύνεις πιο γρήγορα; Τότε το AllYou σου έχει όλα τα tips που πάντα χρειαζόσουν για πλούσια και υγιή μαλλιά. Δες τι πρέπει να κάνεις!

Απόφυγε τις περιοριστικές δίαιτες

Οι δίαιτες που κάνεις για να χάσεις βάρος ενδεχομένως να είναι αυτές που στέκονται εμπόδιο στο να είναι τα μαλλιά σου υγιή και πλούσια. Και αυτό καθώς στερείσαι θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την διατήρηση της καλής ποιότητάς τους. Επίλεξε μια διατροφή πλούσια σε όλα τα είδη τροφών και σύντομα θα δεις αποτέλεσμα.

Τσέκαρε την πρόσληψη πρωτεϊνών

Για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε η πρόσληψη πρωτεϊνών από τη διατροφή σου να είναι τουλάχιστον 50 γραμμάρια την ημέρα, ή και περισσότερο. 

Δοκίμασε την καφεΐνη

Η καφεΐνη, πέρα από εξαιρετικό energy boost, μπορεί να βοηθήσει και στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα, πράγμα που ισχύει τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες. Δοκιμάστε να την καταναλώσετε τόσο μέσω του καφέ, όσο και από ροφήματα όπως το πράσινο τσάι.

Δοκιμάστε τα αιθέρια έλαια

Όχι απλά μυρίζουν υπέροχα και μας κάνουν να ηρεμούμε, αλλά τονώνουν επίσης την ανάπτυξη της τρίχας. Δοκιμάστε έλαια όπως αυτό της μέντας και του δενδρολίβανου ως τοπική θεραπεία.

Πάρτε βιταμίνες

Συγκεκριμένες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, συμβάλουν στην καλύτερη υγεία και ανάπτυξη των μαλλιών μας. Αναζητήστε συμπληρώματα που να περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη C, D και E, ψευδάργυρο, σίδηρο, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και κάντε ανά τακτά διαστήματα εξετάσεις ώστε να έχετε εικόνα του τι χρειάζεστε περισσότερο.

Κάντε μασάζ

Το μασάζ κεφαλής όχι απλά μας χαλαρώνει και είναι απολαυστικό, αλλά ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας αισθητά, ενώ τα μαλλιά που βγαίνουν σπάνε πιο δύσκολα. Δοκιμάστε το επαγγελματικό μασάζ ή βάλτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να σας περιποιηθεί.

Περιορίστε τις συσκευές θερμότητας

Η θερμότητα καταστρέφει το μαλλί, γι’ αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την περιορίσετε. Αφήστε για ένα διάστημα ψαλίδια και πρέσες ισιώματος και πριν κάνετε πιστολάκι, στεγνώστε καλά με μια πετσέτα και απλώστε θερμοπροστατευτικό σπρέι ή γαλάκτωμα. Το καλοκαίρι, προσπαθήστε να αποφύγετε και το ίδιο το πιστολάκι, εκμεταλλευόμενες τη ζέστη.

Δείξτε προσοχή στη βαφή

Αν βάφετε τα μαλλιά σας δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και αποφύγετε τις πιο extreme αλλαγές που θέλουν είτε συχνή βαφή είτε χημικές διεργασίες όπως το ντεκαπάζ.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών