Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να διαχειριστείς το άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά

Το άγχος που μας προκαλεί η δουλειά μας μπορεί να γίνει εξοντωτικό, γι΄αυτό μαθαίνουμε μαζί να το διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά.



Μια νέα δουλειά, ή η παλιά σου δουλειά που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο πιεστική και απαιτητική, μπορούν να οδηγήσουν στη συσσώρευση απίστευτου άγχους, πραγματικά επικίνδυνου για την υγεία και την ευημερία σου. Κι επειδή αυτό δεν θα φύγει ως δια μαγείας, διάβασε εδώ πώς να διαχειριστείς το άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά, ώστε η ημέρα σου να μην ξεκινά με πίεση και κακές σκέψεις.

Ξεκίνα διαφορετικά την ημέρα σου

Μην διαβάζεις το εταιρικό email με το που ανοίξεις τα μάτια σου στο κρεβάτι, καθώς πιέζεις τον εαυτό σου με αδιανόητα επίπεδα stress χωρίς λόγο. Αγόρασε ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι, αντί για το κινητό σου, σήκω από το κρεβάτι και κάνε για λίγα λεπτά yoga ή stretching που θα σε χαλαρώσουν. Απόλαυσε μετά το πρωινό σου και ξεκίνα μετά για τη δουλειά με ήσυχο το κεφάλι σου. 

Ανάλαβε όσα μπορείς και θέσε όρια

Δεν είναι εφικτό να αναλαμβάνεις διαρκώς επιπλέον πράγματα στη δουλειά και αυτό είναι κάτι που οφείλεις στον εαυτό σου να εκφράσεις. Θέσε συγκεκριμένα όρια που θα σου επιτρέπουν να εργάζεσαι σε λογικούς ρυθμούς, κάνοντας ποιοτικά τη δουλειά σου και χωρίς να καταρρέεις από το άγχος. Επιπλέον, κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου σου, διαβάζοντας για παράδειγμα τα email στο λεωφορείο για το γραφείο ή φτιάχνοντας μια to-do λίστα για την επόμενη μέρα πριν από το σχόλασμα.

Κάνε διαλείμματα

Όταν δουλεύεις ασταμάτητα, όχι μόνο δεν αποδίδεις όσο θα έπρεπε, αλλά ταυτόχρονα αγχώνεσαι περισσότερο. Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις διαλείμματα που σε ανακουφίζουν σε όλα τα επίπεδα.

Γυμνάσου

Η γυμναστική μπορεί να κάνει θαύματα ως προς τη διαχείριση του άγχους, ενώ θα σε διατηρήσει σε φόρμα παρά την καθιστική ζωή του γραφείου!

Κάνε σωστές διατροφικές επιλογές

Απόρριψε τις επεξεργασμένες τροφές και το comfort food με ζάχαρη και αυξημένα λιπαρά, προσπαθώντας πάντα να τρως περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καλές πρωτεΐνες. Θα δεις ότι η διατροφή συμβάλει κατά πολύ στη διαχείριση του άγχους.

Ανάπνευσε

Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού, θυμήσου το πιο απλό που δεν είναι άλλο από το ότι πρέπει να αναπνεύσεις. Πάρε βαθιές ανάσες που θα σε ηρεμήσουν, ρίχνοντας σταδιακά τους παλμούς και επιτρέποντάς σου να χαλαρώσεις και να αποσυμφορηθείς. Θα δεις ότι κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»