Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Εύκολες ρουτίνες για πριν τον ύπνο για άτομα που πάσχουν από διαβήτη

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους πάσχοντες από διαβήτη και αυτοί είναι μερικοί τρόποι να τον κάνετε ακόμη πιο ποιοτικό, ενισχύοντας την υγεία του οργανισμού σας.



Είτε πάσχετε από διαβήτη τύπου 1, είτε τύπου 2, ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να διατηρείτε την υγεία του οργανισμού σας στην καλύτερη πιθανή κατάσταση. Γι΄ αυτό, πριν να πέσετε για ύπνο κάθε βράδυ, ακολουθείστε τις συμβουλές του AllYou, ώστε να βοηθήσετε σώμα και πνεύμα ώστε να διατηρούνται under control παρά την πάθησή σας.

Τσεκάρετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας

Ο συχνός έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενός διαβητικού είναι απαραίτητος ώστε η πάθηση να βρίσκεται υπό έλεγχο. Προτού λοιπόν βρεθείτε στο κρεβάτι σας, βάλτε στο πρόγραμμά σας τη μέτρησή σας με τις ειδικές συσκευές που θα σας συστήσει ο διαβητολόγος σας. Πριν τον ύπνο, μια ισορροπημένη μέτρηση κυμαίνεται από 90 μέχρι 150 mg/dL.

Φάτε ένα bedtime snack

Πριν τον ύπνο, καταναλώστε ένα μικρό bedtime snack, υψηλό σε φυτικές ίνες και χωρίς περιττά λιπαρά. Θα σας βοηθήσει ώστε να μην ανεβαίνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τις πρώτες πρωινές ώρες. Συμβουλευτείτε περαιτέρω τον γιατρό σας ως προς το είδος των τροφών που θα καταναλώσετε.

Μείνετε μακριά από διεγερτικά

Καφές, σοκολάτα και αναψυκτικά είναι κλασικά διεγερτικά του οργανισμού μας από τα οποία πρέπει να απέχετε πριν τον ύπνο, μιας που αυτά μπορούν πολύ εύκολα να τον διαταράξουν. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ.

Κάντε μια βόλτα

Λίγο πριν τον ύπνο, δοκιμάστε έναν μικρό περίπατο στη γειτονιά σας, μιας που αυτός βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της ινσουλίνης και στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στα φυσιολογικά επίπεδα. Διατηρήστε χαμηλή ένταση στο περπάτημα και μην κάνετε υπερβολές, καθώς η μεγάλη αύξηση της έντασης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο.

Ετοιμάστε τον χώρο σας για ύπνο

Το υπνοδωμάτιό σας πρέπει να είναι ήσυχο, δροσερό, σκοτεινό και άνετο προτού πέσετε για ύπνο. Ρυθμίστε λοιπόν αυτούς τους παράγοντες πριν να βρεθείτε στο κρεβάτι σας, κλείστε το κινητό σας και χαλαρώστε.

Βρείτε ένα πρόγραμμα που θα ακολουθείτε κατά γράμμα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν σε ποσοστό 40 με 50% προβλήματα αϋπνίας. Ένα σταθερό πρόγραμμα ωστόσο γύρω από τον ύπνο βοηθά στη διαχείρισή της και περιλαμβάνει από τη σταθερή ώρα που πέφτετε στο κρεβάτι, μέχρι ένα χαλαρωτικό μπάνιο ακριβώς πριν από αυτή, ή την ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν δεν μπορέσετε μέσα σε 15 λεπτά να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να κάνετε μια ήσυχη δραστηριότητα σε ένα άλλο δωμάτιο για λίγα λεπτά και ξαναδοκιμάστε.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος