Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε τελικά μπάνιο;

Είναι τόσο λάθος τελικά το μην κάνουμε ντους για μια μέρα;

Ναταλία Πετρίτη

Είναι υγειές το να μην κάνουμε κάθε μέρα μπάνιο; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε ντους πολλές φορές την ημέρα; Αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις απαντούν ειδικοί στο AllYou, ώστε να ξέρουμε τα πάντα αναφορικά με τη σωματική μας υγιεινή.

Είμαστε βέβαιες ότι έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό σας να παρακάμψετε το ντους σας στο τέλος της ημέρας. Ιδιαίτερα τις μέρες που δεν έχετε βγει από το σπίτι και δεν έχετε αθληθεί, φαίνεται να βγάζει νόημα το να «ξεκουραστείτε» για μια μέρα. Και αυτό είναι κάτι που στηρίζουν και οι δερματολόγοι με τη σειρά τους, γι’ αυτό μπορείτε και να το τηρείτε χωρίς τύψεις, κάνοντας μπάνιο τελικά μέρα παρά μέρα.

Φυσικά, η συχνότητα του μπάνιου διαφοροποιείται από την εποχή του χρόνου και τις γενικότερες συνθήκες της ζωής μας. Έτσι, αν και τον χειμώνα μπορούμε να κάνουμε μέρα παρά μέρα μπάνιο, το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι λόγω της μεγαλύτερης εφίδρωσης του σώματός μας. Το ίδιο ισχύει όμως και τον χειμώνα, αν βρισκόμαστε εκτεθειμένοι έξω για πολλές ώρες της ημέρας, αν γυμναζόμαστε και αν η καθημερινότητά μας έχει στο πρόγραμμά της για παράδειγμα πολλές αλλαγές σε συγκοινωνίες μέσα στην ίδια μέρα. Μεγάλο ρόλο παίζουν επίσης και δερματικά ζητήματα, όπως η ακμή, η οποία θέλει σχολαστικό καθάρισμα καθημερινά.

Τι συμβαίνει από την άλλη όταν νιώθουμε την ανάγκη για περισσότερα από ένα ντους μέσα σε μια ημέρα; Κανένα πρόβλημα από τους δερματολόγους, αρκεί να φροντίζουμε μετά από αυτά το δέρμα μας σωστά. Κι αυτό καθώς η συχνή επαφή με το νερό αφυδατώνει τελικά το δέρμα, γεγονός που μας κάνει να έχουμε άμεση ανάγκη από κρέμα σώματος ή ένα ενυδατικό λάδι κάθε φορά που βγαίνουμε από το ντους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συστήνουν οι ειδικοί είναι να μην ξεπερνάμε ποτέ τις δύο ημέρες χωρίς μπάνιο και να φροντίζουμε ιδιαίτερα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το απολαμβάνουμε. Αυτό σημαίνει να αποφεύγουμε τα πολύ σκληρά καθαριστικά για το σώμα, το καυτό νερό και τα επιθετικά απολεπιστικά για το δέρμα. Επιπλέον, πάντα απλώνουμε ενυδατικές κρέμες, λάδια και butters στο δέρμα μας μετά το μπάνιο, ενώ φροντίζουμε να κρεμάμε το σφουγγάρι μας ώστε να στεγνώνει σωστά και να μην αναπτύσσονται βλαβερά βακτήρια πάνω του.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares