Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Φούσκωμα στο στομάχι: Αιτίες & Αντιμετώπιση

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο σώμα, αλλά και τη διάθεσή σου!



Ταλαιπωρείσαι συστηματικά από την κατακράτηση υγρών και το ενοχλητικό φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιοι είναι οι λόγοι που συμβάλουν στην κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα που νιώθεις, αλλά και ποια είναι τα εννέα μοναδικά tips του AllYou που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα και τη διάθεσή σου!

Πόνταρε σε ένζυμα που βοηθούν το πεπτικό σύστημα

Αν παρά το γεγονός ότι ξυπνάς με φλατ κοιλίτσα, σταδιακά κατά τη διάρκεια της μέρας νιώθεις ότι φουσκώνεις, πιθανότατα ευθύνεται μια διαταραχή στο πεπτικό σου σύστημα. Κάνε μια ενδελεχή έρευνα και συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν ποντάρεις στα κατάλληλα ένζυμα που θα παίρνεις πριν τα δύο μεγαλύτερα γεύματα της ημέρας.

Απόφυγε το φαγητό 2 ώρες πριν ξαπλώσεις

Έτσι επιτρέπεις στο πεπτικό σου σύστημα να “ξεκουραστεί” για 10-12 ώρες αντί να δουλεύει υπερωρίες για να σε βοηθήσει να χωνέψεις ένα μεγάλο γεύμα.

Αντικατάστησε τα κρύα ροφήματα με ζεστά

Απόφυγε κρύα αναψυκτικά και νερό γενικά αλλά και κατά την διάρκεια του γεύματος για να επιτρέψεις στα ένζυμα του στομάχου να σε επεξεργαστούν την τροφή. Ιδανικά απόφυγε να πίνεις νερό 30′ πριν και 45′ μετά το φαγητό.

Βρες τι σε χαλαρώνει

Το άγχος μπορεί να είναι ο βασικός λόγος που σε ταλαιπωρεί το φούσκωμα. Φρόντισε να βρίσκεις λίγο χρόνο την ημέρα για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο. Η γιόγκα και ο διαλογισμός θεωρούνται από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές.

Φάε πιο αργά

Η διαδικασία της πέψης ξεκινά από την στιγμή που θα βάλεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα σου. Έτσι είναι άκρως σημαντικό να παίρνεις τον χρόνο σου και να μασάς αρκετά την τροφή σου ώστε να διευκολύνεις την όλη διαδικασία.

Το κάλιο είναι ο καλύτερός σου φίλος

Σνακ πλούσια σε κάλιο όπως οι μπανάνες, το αβοκάντο και οι γλυκοπατάτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατακράτηση υγρών και βοηθούν στα ενοχλητικά συμπτώματα του φουσκώματος.

Απόφυγε τους πολλούς υδατάνθρακες στο βραδινό

Ή κάνε πιο έξυπνες επιλογές όπως το καστανό ρύζι, η κινόα ή οι γλυκοπατάτες. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί και οι πατάτες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το πεπτικό σου σύστημα και να σε κάνουν να νιώθεις πρησμένη.

Μείωσε το αλάτι

Αντί αυτού δώσε γεύση στο φαγητό σου με μυρωδικά και μπαχαρικά και θα δεις ότι το φούσκωμα θα ελαττωθεί σημαντικά.

Κινήσου!

Μπορεί η πρώτη σου σκέψη μετά την δουλειά να είναι η επιστροφή στο κρεβάτι σου αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο καλό σου κάνει ακόμα και ένας 20άλεπτος περίπατος. Αν πάλι είσαι φαν του γυμναστηρίου, θα δεις ότι η φυσική άσκηση είναι από τα καλύτερα φάρμακα για το φούσκωμα.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.