Άγχος και εργασία: Πώς να ξεπεράσεις το άγχος που σε καταβάλει όσο βρίσκεσαι στον εργασιακό σου χώρο

Τι να κάνεις για να περιορίσεις το στρες που συνδέεται με τη δουλειά και μειώσεις την ένταση

Ναταλία Πετρίτη

Τηλέφωνα, ομιλίες συναδέλφων, καινούρια e-mails στο inbox και μια διαρκής κατάσταση πανικού που μπορεί να συνδέεται και με μια σχετική ασυνεννοησία με τους ανώτερούς σου. Το άγχος και το στρες που συνδέεται με την εργασία μπορεί να σε φέρει στα όριά σου, γεννώντας κινδύνους για την υγεία σου και κάνοντας γενικά την καθημερινότητά σου αφόρητη. Μάθε πώς να το ξεπεράσεις διαβάζοντας παρακάτω.

Οι ειδικοί προτείνουν την εξάσκηση διαλογισμού για λίγα μόλις λεπτά την ημέρα, που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά. Απλά μείνε καθισμένη στο γραφείο σου, εστίασε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο και σκέψου ένα κομμάτι ή μια εικόνα που σε ηρεμεί. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποσυνδεθείς για λίγο με ό,τι συμβαίνει γύρω σου και να αφιερώσεις λίγα λεπτά σ’ εσένα, ηρεμώντας αισθητά.

Ακόμη ένας τρόπος αποσύνδεσης για λίγο από το περιβάλλον δεν είναι άλλος από το να κάνεις σχέδια με ένα μολύβι στο χαρτί. Δεν έχει σημασία το σχέδιο, όσο αυτή η κίνηση του χεριού που βοηθά τον εγκέφαλο να αποφορτιστεί. Βοηθούν αρκετά και τα sketchbooks όπου χρωματίζεις με ξυλομπογιές ήδη υπάρχοντα σχέδια. Παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο μας έχουν κι άλλες δραστηριότητες, όπως η τακτοποίηση του γραφείου ή ένα διάλειμμα στο μπαλκόνι/προαύλιο της εταιρίας.

Τέλος, μπορείς να εξοπλίσεις το γραφείο σου με μερικά αρωματικά κεριά που θα σε χαλαρώνουν όταν το στρες νιώθεις να σε καταβάλει.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares