Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Άγχος και εργασία: Πώς να ξεπεράσεις το άγχος που σε καταβάλει όσο βρίσκεσαι στον εργασιακό σου χώρο

Τι να κάνεις για να περιορίσεις το στρες που συνδέεται με τη δουλειά και μειώσεις την ένταση



Τηλέφωνα, ομιλίες συναδέλφων, καινούρια e-mails στο inbox και μια διαρκής κατάσταση πανικού που μπορεί να συνδέεται και με μια σχετική ασυνεννοησία με τους ανώτερούς σου. Το άγχος και το στρες που συνδέεται με την εργασία μπορεί να σε φέρει στα όριά σου, γεννώντας κινδύνους για την υγεία σου και κάνοντας γενικά την καθημερινότητά σου αφόρητη. Μάθε πώς να το ξεπεράσεις διαβάζοντας παρακάτω.

Οι ειδικοί προτείνουν την εξάσκηση διαλογισμού για λίγα μόλις λεπτά την ημέρα, που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά. Απλά μείνε καθισμένη στο γραφείο σου, εστίασε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο και σκέψου ένα κομμάτι ή μια εικόνα που σε ηρεμεί. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποσυνδεθείς για λίγο με ό,τι συμβαίνει γύρω σου και να αφιερώσεις λίγα λεπτά σ’ εσένα, ηρεμώντας αισθητά.

Ακόμη ένας τρόπος αποσύνδεσης για λίγο από το περιβάλλον δεν είναι άλλος από το να κάνεις σχέδια με ένα μολύβι στο χαρτί. Δεν έχει σημασία το σχέδιο, όσο αυτή η κίνηση του χεριού που βοηθά τον εγκέφαλο να αποφορτιστεί. Βοηθούν αρκετά και τα sketchbooks όπου χρωματίζεις με ξυλομπογιές ήδη υπάρχοντα σχέδια. Παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο μας έχουν κι άλλες δραστηριότητες, όπως η τακτοποίηση του γραφείου ή ένα διάλειμμα στο μπαλκόνι/προαύλιο της εταιρίας.

Τέλος, μπορείς να εξοπλίσεις το γραφείο σου με μερικά αρωματικά κεριά που θα σε χαλαρώνουν όταν το στρες νιώθεις να σε καταβάλει.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα