Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

3 wellness trends της Gen Z που δείχνουν ότι πρόκειται για την πιο ώριμη γενιά

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο καλά η νέα γενιά ως προς το wellness της; 



Η νεότερη γενιά φαίνεται να έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή του να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων, αλλάζοντας σταδιακά ή αφήνοντας εντελώς πίσω συνήθειες του παρελθόντος που ξέρουμε πλέον με βεβαιότητα ότι έχουν υπάρξει καταστροφικές. Ποια είναι λοιπόν 3 από τα wellness trends της Gen Z που δείχνουν ότι πρόκειται για την πιο ώριμη γενιά; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν τα έχεις υιοθετήσει κι εσύ.

Η νέα γενιά θέτει ως προτεραιότητα την ψυχική υγεία

Καθώς οι περιπτώσεις άγχους, κατάθλιψης, ακόμη και PTSD αυξήθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν είναι περίεργο ότι η ψυχική υγεία υπήρξε ένα από τα πιο κομβικά θέματα τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως και αρκετά πιο πριν, οι νέοι και οι νέες του σήμερα είχαν δείξει αρκετό ενδιαφέρον γύρω από το mental wellbeing τους, όντας ίσως η πρώτη γενιά που μιλά τόσο ανοιχτά για ζητήματα γύρω από την ψυχική υγεία, αλλά και αναζητά πιο εύκολα βοήθεια όταν κρίνει ότι την έχει ανάγκη. Επιπλέον, οι νέοι που ανήκουν σε αυτή τη γενιά και κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, φαίνεται πως προτιμούν να εργαστούν σε εταιρείες που προωθούν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας, καθώς και την υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων.

Το body positivity στην πρώτη γραμμή

Το κίνημα του body positivity φαίνεται πως είναι υπόθεση της νέας γενιάς, που, παρά τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης των κοινωνικών μέσων, μοιάζει να καταρρίπτει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τα τοξικά πρότυπα του παρελθόντος. Έτσι, οι εξωπραγματικές εικόνες ομορφιάς που κάποτε αποτελούσαν τα πρότυπα με τα οποία μεγαλώναμε σιγά σιγά γκρεμίζονται και αγκαλιάζονται εικόνες ανθρώπων σε όλα τα μεγέθη.

Οι νέοι και οι νέες της Gen Z απομακρύνονται πιο εύκολα από ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον

Ακόμη μια καινοτομία της Gen Z που υποδεικνύει πόσο ψηλά στην ιεραρχία βρίσκεται το wellness της δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι παίρνει πολύ πιο εύκολα την απόφαση να απομακρυνθεί από ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον, που όχι απλά ασκεί ακραίο έλεγχο σε αυτήν, αλλά την εμποδίζει από το να ζήσει τη ζωή της όπως επιθυμεί, κυνηγώντας τα όνειρά της. Σε αυτό έχει συμβάλει έντονα η ανάδυση της κουλτούρας του chosen family που κυριαρχούσε στους LGBTQI+ κύκλους από το παρελθόν, σύμφωνα με την οποία επιλέγουμε εμείς τους ανθρώπους που θα αποτελούν την οικογένειά μας, χτίζοντας έτσι κύκλους ουσιαστικής φροντίδας, αγάπης και υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη