Τι μπορεί να σημαίνει ο ιδρώτας στον ύπνο σου;

Ποιοι είναι οι τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους ιδρώνουμε τις νύχτες στον ύπνο μας;

Ναταλία Πετρίτη

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί ένα φυσιολογικό γεγονός, σε περίπτωση που το υπνοδωμάτιο ή ο χώρος που κοιμάσαι είναι ιδιαίτερα ζεστός. Ωστόσο η εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να σχετίζεται και με παθήσεις όπως η κατάθλιψη ή και με ορμονικές διαταραχές και πολλά ακόμη αίτια. Να μερικά από αυτά.

Εμμηνόπαυση

Οι εξάψεις που σημειώνονται κατά την εμμηνόπαυση και την προεμμηνόπαυση μπορεί να εμφανιστούν τη νύχτα και να προκαλέσουν εφίδρωση. Αυτή είναι ίσως και η πιο συχνή αιτία στις γυναίκες.

Υπογλυκαιμία

Η βραδινή υπογλυκαιμία εμφανίζεται συχνά πυκνά, με το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα να μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους ιδρώνεις τη νύχτα. Εάν ωστόσο βρίσκεσαι σε θεραπεία με ινσουλίνη ή αν λαμβάνεις άλλα φάρμακα για τον έλεγχο του σακχάρου, μπορεί ο νυχτερινός ιδρώτας να οφείλεται σε μια κρίση υπογλυκαιμίας, γεγονός που καθιστά σημαντικό το να ενημερωθεί άμεσα ο γιατρός σου.

Φάρμακα

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε νυχτερινή εφίδρωση. Μερικά από αυτά είναι τα αντικαταθλιπτικά, που ευθύνονται για νυχτερινή εφίδρωση σε ποσοστό από 8% έως το 22% των ατόμων που τα λαμβάνουν. Φάρμακα που λαμβάνονται για τη μείωση του πυρετού, όπως η ασπιρίνη και η ακεταμινοφαίνη, μπορούν να έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Λοιμώξεις

Οι λοιμώξεις αποτελούν τον πιο ανησυχητικό λόγο της βραδινής εφίδρωσης σε σχέση με τους προηγούμενους. Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ειδικά όταν είναι σοβαρές, όπως στην περίπτωση της φυματίωσης, μπορεί να σχετίζονται με νυχτερινές εφιδρώσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με λοιμώξεις όπως η ενδοκαρδίτιδα, η οστεομυελίτιδα και τα αποστήματα, που μπορούν επίσης να προκαλέσουν νυχτερινή εφίδρωση.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares