Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ποιες είναι η επιπτώσεις της εκτεταμένης χρήσης κλιματιστικού στο σώμα μας και την υγεία μας;

Η χρήση του κλιματιστικού είναι παραπάνω από απαραίτητη κάποιες ζεστές μέρες του καλοκαιριού, χρειάζεται όμως και προσοχή



Η χρήση του κλιματιστικού είναι σχεδόν απαραίτητη κάποιες μέρες του καλοκαιριού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, μπορεί όμως και να επιδρά με διάφορους τρόπους στην υγεία μας, τους οποίους πολλές φορές δεν γνωρίζουμε καν. Διαβάστε εδώ μερικούς από αυτούς και περιορίστε τη χρήση του air condition όσο αυτό είναι δυνατό.

Μας αφυδατώνει

Η χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα, οδηγώντας σταδιακά και την μείωση της απαραίτητης υγρασίας της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξηραίνεται και η επιδερμίδα μας, την οποία οφείλουμε να φροντίζουμε με τις απαραίτητες ενυδατικές κρέμες και έλαια.

Επηρεάζει τα μάτια μας

Αυτή η ξηρότητα του χώρου που προκαλεί το κλιματιστικό μπορεί να μας προκαλέσει και ξηροφθαλμία. Γι' αυτό φροντίζουμε να τα ανοιγοκλείνουμε όσο περισσότερο γίνεται, ενώ χρησιμοποιούμε και δάκρυα που τα ενυδατώνουν. 

Αυξάνει τις πιθανότητες για το «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου»

Εάν εργάζεσαι σε κτίριο με κακό εξαερισμό, η χρήση του κλιματιστικού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για το σύνδρομο άρρωστου κτιρίου, τα συμπτώματα του οποίου περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, ζαλάδες και ναυτία. Επιπλέον, μπορεί να αντιμετωπίσεις δυσκολία στη συγκέντρωση, κόπωση και ευαισθησία στις μυρωδιές. Ένα συνεχώς ανοιχτό παράθυρο και η τακτική συντήρηση στα φίλτρα του κλιματιστικού είναι η λύση σε αυτήν την περίπτωση.

Ερεθίζει τους αεραγωγούς

Η εκτεταμένη χρήση του κλιματιστικού οδηγεί σε περισσότερα προβλήματα του αναπνευστικού (ερεθισμό στο βλεννογόνο της μύτης, δυσκολία στην αναπνοή κ.ά.), σε σχέση με όταν βρισκόμαστε σε χώρους με φυσικό εξαερισμό.

Μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο

Η επιβαρυμένη εσωτερική ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει ένα κακοσυντηρημένο κλιματιστικό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους 1-3 ημέρες το μήνα, ακόμη και καθημερινά.

Μειώνει την αντοχή μας στην υψηλή θερμοκρασία

Ο χρόνος που περνάμε σε μια φυσική υψηλή θερμοκρασία βοηθά τον οργανισμό μας να αντέχει περισσότερο τις συνθήκες αυτές. Εάν ωστόσο βρισκόμαστε στην πλειοψηφία των ωρών της ημέρας σε κλιματιζόμενο χώρο, όταν πράγματι βγαίνουμε στη ζέστη δυσκολευόμαστε πολύ να αντέξουμε τις συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα