Ιδρώτας στα πέλματα: Οι αιτίες και πώς θα αποφύγεις την υπερέκκριση ιδρώτα στα πόδια σου αυτό το καλοκαίρι

Γιατί ιδρώνουν τα πόδια μας και τι πρέπει να κάνουμε για πρόληψης του εν λόγω προβλήματος;

Ναταλία Πετρίτη

Η εφίδρωση των πελμάτων είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν θα έπρεπε να νιώθεις άβολα, το οποίο μάλιστα ταλαιπωρεί πολλούς από τους συνανθρώπους μας τόσο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όσο και τον χειμώνα. Ακολουθούν τα αίτια της υπερέκκρισης ιδρώτα στα πόδια, αλλά και οι καλύτεροι τρόποι πρόληψής της.

Γιατί ιδρώνουν τα πόδια;

Οι πιο συχνοί παράγοντες που οδηγούν στο να ιδρώνουν τα πόδια μας είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, τα κλειστά παπούτσια κακής συνήθως ποιότητας, το στρες και το άγχος. Σε αυτό συμβάλουν επίσης οι πολλές ώρες που μπορεί να φορούμε τα παπούτσια μας μέσα στην ημέρα, που ενδεχομένως είναι και περισσότερες από τη μισή μέρα.

Η υπεριδρωσία εμφανίζεται τόσο στα πόδια, όσο και στις μασχάλες, το πρόσωπο και τα χέρια. Αν αυτή είναι εξαιρετικά έντονη και συχνή, η κατάσταση μπορεί να οφείλεται σε κάποια ιατρική πάθηση, όπως στον διαβήτη, τον καρκίνο, σε κάποια ασθένεια του θυεροειδούς, την εμμηνόπαυση ή στη λήψη συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα ιδρωμένα πόδια;

Μερικά προληπτικά μέτρα για την υπερέκκριση ιδρώτα στα πόδια μας είναι τα παρακάτω:

  1. Χρησιμοποίησε κάλτσες και παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικά που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει. Με αυτό τον τρόπο, η θερμότητα και η υγρασία απομακρύνονται από τα πόδια σου, ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία του σώματος και μειώνεται ο παραγόμενος ιδρώτας.
  2. Μην αμελείς την καθαριότητα των ποδιών σου. Καθημερινά είναι σημαντικό να περιποιείσαι τα κάτω άκρα σου, χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό, προσέχοντας, παράλληλα, να στεγνώνεις στο τέλος καλά τα δάχτυλα και τις πατούσες. Κατ΄αυτόν τον τρόπο μειώνονται και οι πιθανότητες για βακτηριακές και μυκητιασικές μολύνσεις, που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
  3. Επένδυσε σε προϊόντα που απορροφούν τον ιδρώτα και διατηρούν τα πόδια σου στεγνά μέσα στην ημέρα, όπως ένα σπρέι μέντας. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν αρκετά και με τις δυσάρεστες οσμές, οι οποίες ωστόσο οφείλονται στα βακτήρια που εμφανίζονται στις περιοχές αυτές και όχι στον ίδιο τον ιδρώτα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares