Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

8 παραγνωρισμένοι λόγοι για τους οποίους χρειαζόμαστε τις διακοπές

Ήξερες ότι οι διακοπές βελτιώνουν την ικανότητά σου να λύνεις προβλήματα και να αναλύεις γεγονότα; 



Σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε ένα σωρό λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητες οι διακοπές. Κι όμως, υπάρχουν και μερικοί που πάντα ξεχνάμε και άλλοι που αγνοούμε, που είναι ωστόσο εξίσου σημαντικοί. Διάβασε ποιοι είναι αυτοί και οργάνωσε τις διακοπές σου!

Βελτιωμένη λειτουργία εγκεφάλου

Η κούραση οδηγεί μακροπρόθεσμα στο να επιβραδύνονται οι γνωστικές μας λειτουργίες, ενώ αντίθετα η ξεκούραση των διακοπών κάνει τον εγκέφαλο να αναζωογονηθεί και να λειτουργεί στο βέλτιστο δυνατό ρυθμό. Μετά από τις διακοπές είμαστε πιο παρατηρητικοί, πιο συγκεντρωμένοι, πιο εύστροφοι και έτοιμοι να επιστρέψουμε σε σπουδές και δουλειά.

Βελτιωμένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Όταν νοιώθουμε πραγματικά ξεκούραστοι μπορούμε να σκεφτούμε πιο ευέλικτα περισσότερες εναλλακτικές οδούς για να λύνουμε προβλήματα και να ανταποκριθούμε καλύτερα σε καταστάσεις που ίσως να έμοιαζαν αδιέξοδες υπό άλλες συνθήκες.

Αλλαγή τρόπου σκέψης

Νέες παραστάσεις, νέα μέρη και νέες παρέες και φλερτ συμβάλουν από κοινού στην αλλαγή του τρόπου σκέψης μας. Συνήθως προς το καλύτερο.

Ο εγκέφαλος γεμίζει "χαρούμενες" ουσίες

Όταν διασκεδάζουμε και νιώθουμε χαλαροί, πράγμα δεδομένο κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, ο εγκέφαλός μας παράγει ορμόνες που προωθούν την θετική σκέψη και τη βελτιωμένη διάθεση.

Ασυνείδητη ανάλυση γεγονότων

Όταν ο νους ξεφεύγει από την καθημερινή του ρουτίνα, μπορεί να επεξεργάζεται γεγονότα και καταστάσεις στο πίσω μέρος του, άρα και να προωθεί την λύση τους. Τέλειο, έτσι;

Βγαίνουμε από την ζώνη άνεσής μας

Οι μικρές αλλαγές των διακοπών, η χαλάρωση, η έλλειψη προγράμματος οδηγούν πάντα στην αλλαγή της συμπεριφοράς μας και ευνοούν τον ενθουσιασμό του νέου και της εξερεύνησης. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο βγαίνουμε και από τη ζώνη άνεσής μας, πράγμα που μας ευνοεί ώστε να γινόμαστε πιο τολμηροί και να ανακαλύπτουμε νέες πτυχές του εαυτού μας.

Δημιουργία αναμνήσεων

Με τις διακοπές δημιουργούμε αξέχαστες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μια ζωή και θα μας δίνουν κουράγιο τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

Ερχόμαστε πιο κοντά

Στις διακοπές έχουμε την δυνατότητα για ποιοτική αλληλεπίδραση με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, χωρίς την τριβή και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είναι μία ευκαιρία για επανασύνδεση, επαφή και επικοινωνία που έχουμε ανάγκη για βαθύτερες και πιο ουσιαστικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: Η υγεία μου, δικαίωμά μου

7 Απριλίου 2024: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει την 76η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;