Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατί έχω λαιμαργία;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις λιγούρες και να γίνεσαι λαίμαργη και πώς θα το μετριάσεις;



Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες, που σε γενικές γραμμές συμβάλουν στο να μην μπορούμε να αντισταθούμε στις λιγούρες μας, ενώ τις κάνουν σταδιακά όλο και πιο έντονες. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες είναι αυτές, αλλά και για να τις αποβάλεις σταδιακά από την καθημερινότητά σου, φροντίζοντας για τη βελτίωση της διατροφής, της υγείας και της σιλουέτας σου.

Παραλείπεις το πρωινό

Το να παραλείπεις το πρωινό γεύμα, όσο αργά κι αν ξυπνάς, κάνει κακό στη σιλουέτα σου, αφού μέσα στην ημέρα αναζητείς διαρκώς το τσιμπολόγημα. Καταναλώνοντας πρωτεΐνες στο πρωινό σου, που βοηθούν στη διέγερση της ντοπαμίνης, ενός νευροχημικού που εμπλέκεται στα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου, συμβάλεις ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων επιθυμιών για συγκεκριμένες τροφές. Μισό φλιτζάνι τυρί cottage, 2 σφιχτά βραστά αβγά ή ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη βρώμη μαζί με 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο είναι εξαιρετικές επιλογές.

Τρως πολύ

Τρώγοντας μια μικρή μερίδα από σνακ, όπως σοκολάτα, μηλόπιτα, ή πατατάκια, στην πραγματικότητα νιώθεις το ίδιο ικανοποιημένη με το να έτρωγες περισσότερο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, φάε ό,τι σε ευχαριστεί, αλλά σε μικρότερη ποσότητα, βοηθώντας το σώμα σου στο να μην αναζητήσει μετά από λίγη ώρα κι άλλη τροφή, έχοντας συνηθίσει σε υψηλή πρόσληψη θερμίδων ανά ημέρα.

Έχεις γύρω σου πειρασμούς

Ίσως η συνεχής ανάγκη σου για σνακς και τσιμπολόγημα να έχει να κάνει με το ότι είσαι περιτριγυρισμένη από λιχουδιές. Γι΄αυτό περιορίσου την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, κάνοντας μόνο υγιεινές επιλογές με λίγες θερμίδες.

Βαριέσαι

Η πλήξη πολλές φορές μας οδηγεί στο να αναζητούμε τροφή για να ξεχαστούμε. Βρες λοιπόν δημιουργικούς τρόπους να απασχολείς τον εαυτό σου, που θα σε κρατούν μακριά από περιττές θερμίδες.

Δεν περιμένεις λίγο

Ένας 15λεπτος περίπατος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιθυμίας μας για σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλο λιπαρό και ανθυγιεινό, γι΄ αυτό  φρόντισε κάθε φορά που έχεις μια λιγούρα να περιμένεις λίγο, κάνοντας κάτι άλλο. Πιθανότατα έτσι να την ξεχάσεις και να αποφύγεις την κατανάλωση μπόλικων θερμίδων.

Κάνεις δίαιτα

Οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα έχουν πιο έντονες λιγούρες, στις οποίες είναι πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς. Επιτρέποντας στον εαυτό σου μια μικρή ποσότητα από κάτι που σου αρέσει ή ένα μικρό φρούτο, θα καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες, διατηρώντας σε σε φόρμα.

Χρησιμοποιείς το Instagram ή το Pinterest

Έχει πλάκα να τα βλέπεις, διαβάζοντας παράλληλα τις συνταγές τους, όμως το πολύ χάζι σε λιπαρά επιδόρπια ή πιάτα ζυμαρικών σε Instagram ή Pinterest μπορεί να σου προκαλέσει έντονες λιγούρες. Γι΄αυτό φρόντισε να το αποφεύγεις ή τουλάχιστον να το κάνεις λίγο πριν από την ώρα που έτσι κι αλλιώς θα έτρωγες το μεσημεριανό σου γεύμα.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.