Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να σταματήσεις αποτελεσματικά τον λόξιγκα

Η δοκιμασμένη λύση που μπορεί να βοηθήσει!



Ο λόξιγκας εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις και μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητικός, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε κάποια δραστηριότητα όπου πρέπει να μιλάς με τους γύρω σου.

Κινήσεις όπως το να αναπνεύσεις βαθιά σε μία χάρτινη σακούλα ή να πιείς πολύ νερό χωρίς ανάσα ενδεχομένως να βοηθούν, υπάρχει όμως ένας ακόμα πιο διακριτικός τρόπος να τον κάνεις να σταματήσει άμεσα.

pos-na-stamatisei-o-loksigkas

Πώς μπορεί να σταματήσει ο λόξιγκας

Μείνε ακίνητη και συγκεντρώσου πραγματικά στο πότε θα σου ξαναέρθει ο λόξιγκας. Προσπάθησε όσο καλύτερα μπορείς να το προβλέψεις και να το περιμένεις με τα μάτια κλειστά, και συνέχισε να το σκέφτεσαι έντονα. Όσο πιο έντονα σκεφτείς το επόμενο ενοχλητικό τίναγμα, τόσο πιο σύντομα θα διακοπεί!

Με αυτή τη μέθοδο δημιουργείς ουσιαστικά έναν περισπασμό που, όσο περίεργο και να σου φαίνεται, λειτουργεί τελικά ανακουφίζοντας από το σύμπτωμα. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι με αυτό, δοκίμασε να καταναλώσεις ένα κουταλάκι ζάχαρη!

Οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν τον μικρής διάρκειας λόξιγκα είναι η υπερβολική και γρήγορη κατανάλωση φαγητού και ποτού (ιδιαίτερα αυτών με πολλά καρυκεύματα), που οδηγεί ταυτόχρονα στην κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα. Τα πολύ παγωμένα ροφήματα, το ανθρακικό στα αναψυκτικά και τιο βαρύ αλκοόλ μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιέχει ένα kit πρώτων βοηθειών για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τι να πάρεις μαζί σου για να φροντίσεις τον εαυτό και του γύρω σου σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου μικρού τραυματισμού

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου συμβάλει στη γενική μας ευεξία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral