Πώς να σταματήσεις αποτελεσματικά τον λόξιγκα

Η δοκιμασμένη λύση που μπορεί να βοηθήσει!

Ναταλία Πετρίτη

Ο λόξιγκας εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις και μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητικός, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε κάποια δραστηριότητα όπου πρέπει να μιλάς με τους γύρω σου.

Κινήσεις όπως το να αναπνεύσεις βαθιά σε μία χάρτινη σακούλα ή να πιείς πολύ νερό χωρίς ανάσα ενδεχομένως να βοηθούν, υπάρχει όμως ένας ακόμα πιο διακριτικός τρόπος να τον κάνεις να σταματήσει άμεσα.

pos-na-stamatisei-o-loksigkas

Πώς μπορεί να σταματήσει ο λόξιγκας

Μείνε ακίνητη και συγκεντρώσου πραγματικά στο πότε θα σου ξαναέρθει ο λόξιγκας. Προσπάθησε όσο καλύτερα μπορείς να το προβλέψεις και να το περιμένεις με τα μάτια κλειστά, και συνέχισε να το σκέφτεσαι έντονα. Όσο πιο έντονα σκεφτείς το επόμενο ενοχλητικό τίναγμα, τόσο πιο σύντομα θα διακοπεί!

Με αυτή τη μέθοδο δημιουργείς ουσιαστικά έναν περισπασμό που, όσο περίεργο και να σου φαίνεται, λειτουργεί τελικά ανακουφίζοντας από το σύμπτωμα. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι με αυτό, δοκίμασε να καταναλώσεις ένα κουταλάκι ζάχαρη!

Οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν τον μικρής διάρκειας λόξιγκα είναι η υπερβολική και γρήγορη κατανάλωση φαγητού και ποτού (ιδιαίτερα αυτών με πολλά καρυκεύματα), που οδηγεί ταυτόχρονα στην κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα. Τα πολύ παγωμένα ροφήματα, το ανθρακικό στα αναψυκτικά και τιο βαρύ αλκοόλ μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares