Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

14/11 Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη «Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο»

«Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο» το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΔιαβήτηΑυτή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το IDF (International Diabetes Federation) καλεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη προκειμένου να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής περισσότερων από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπων που ζουν με διαβήτη παγκοσμίως. Υποστηρίξτε την έκκλησή τους για δράση στέλνοντας μια επιστολή στον εθνικό υπουργό υγείας ή στον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής μέσω της διαδικτυακής τους πλατφόρμας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (WDD) ιδρύθηκε το 1991 από το IDF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την κλιμακούμενη απειλή για την υγεία που δημιουργεί ο διαβήτης. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έγινε επίσημη Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών το 2006 με την ψήφιση του Ψηφίσματος 61/225 των Ηνωμένων Εθνών. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, τα γενέθλια του Sir Frederick Banting, ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον Charles Best το 1922.

Το WDD είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη στον κόσμο που προσεγγίζει ένα παγκόσμιο κοινό άνω του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων σε περισσότερες από 160 χώρες. Η εκστρατεία εστιάζει την προσοχή σε θέματα υψίστης σημασίας για τον κόσμο του διαβήτη και κρατά τον διαβήτη σταθερά στο κοινό και στο πολιτικό προσκήνιο.

Η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη έχει ως στόχο:

Πλατφόρμα για την προώθηση των προσπαθειών υπεράσπισης των IDF καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Παγκόσμια κινητήρια δύναμη για την προώθηση της σημασίας της ανάληψης συντονισμένων και στοχευμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του διαβήτη ως κρίσιμου παγκόσμιου ζητήματος υγείας

Η εκστρατεία αντιπροσωπεύεται από έναν μπλε κύκλο λογότυπο που υιοθετήθηκε το 2007 μετά την ψήφιση του ψηφίσματος του ΟΗΕ για τον διαβήτη. Ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη. Σηματοδοτεί την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην επιδημία του διαβήτη.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη εστιάζει σε ένα ειδικό θέμα που διαρκεί ένα ή περισσότερα χρόνια. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-23 είναι η Πρόσβαση στη Φροντίδα για τον Διαβήτη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ!

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια παγκόσμια εκδήλωση κατά την οποία άτομα με διαβήτη, επαγγελματίες υγείας, υποστηρικτές του διαβήτη, μέσα ενημέρωσης, το ευρύ κοινό και κυβερνητικοί οργανισμοί ενώνονται για να ευαισθητοποιήσουν τον διαβήτη. Η συμμετοχή σας – τόσο στη δημιουργία όσο και μετά τις 14 Νοεμβρίου – είναι το κλειδί για την επιτυχία της εκστρατείας. Η συμμετοχή μπορεί να είναι συναρπαστική και εξαιρετικά ανταποδοτική!

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-23 είναι η Πρόσβαση στη Φροντίδα για τον Διαβήτη. Το επίκεντρο της εκστρατείας το 2022 είναι η πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη, με σύνθημα «Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο».

Μπορείτε να υποστηρίξετε το κάλεσμα και να ευαισθητοποιήσετε την ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση για τον διαβήτη με διάφορους τρόπους:

Παρακολουθήστε και μοιραστείτε τα εκπαιδευτικά μαθήματα: ενισχύστε τις γνώσεις σας για τον διαβήτη με δωρεάν μαθήματα και εκπαίδευση από το IDF School of Diabetes.

Υποστηρίξτε την έκκληση για δράση προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στέλνοντας μια επιστολή στον εθνικό υπουργό υγείας ή σε άλλο υπεύθυνο χάραξης πολιτικής μέσω του διαδικτυακού εργαλείου.

Υποστηρίξτε την έρευνα σχετικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη: μοιραστείτε την έρευνα που διερευνά την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που ζουν με διαβήτη.

Τυπώστε τα οπτικά στοιχεία: κατεβάστε και τυπώστε αφίσες, γραφήματα και banner στην κοινότητά σας.

Οργανώστε μια εκδήλωση: περπατήστε με μπλε για διαβήτη, φωτίστε ένα τοπικό ορόσημο ή οργανώστε μια τοπική έκθεση διαβήτη. Υποβάλετε τις δραστηριότητες και τις εικόνες σας στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε μια selfie με μπλε κύκλο: τραβήξτε μια φωτογραφία με τον μπλε κύκλο του διαβήτη και μοιραστείτε την ιστορία του διαβήτη σας στο διαδίκτυο.

Εάν η περιοχή ή η κοινότητά σας τηρεί τις οδηγίες φυσικής απόστασης λόγω του COVID-19, μπορείτε να κανονίσετε διαδικτυακές δραστηριότητες.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΕ

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης του διαβήτη και της μείωσης του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, κάθε βήμα μετράει για να παραμείνετε υγιείς!

Γίνετε μέλος του Παγκόσμιου Διαβήτη Walk, μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Διαβήτη για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Βγείτε στους δρόμους για να ευαισθητοποιήσετε τον αντίκτυπο του διαβήτη και τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας. Εάν οι υπαίθριες δραστηριότητες στην κοινότητά σας είναι περιορισμένες, περπατήστε ή ασκείστε στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας και ενθαρρύνετε τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας να συμμετάσχουν.

Με όποιον τρόπο και αν ασκείστε, φροντίστε να φοράτε μπλε χρώμα και να δείξετε την υποστήριξή σας για την #WorldDiabetesDay και την καμπάνια #EducationToProtect.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ WDD ONLINE

Τα επίσημα hashtags της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2022 είναι #WorldDiabetesDay και #EducationToProtect

Μοιραστείτε τα παραδείγματα αναρτήσεών μας στα κοινωνικά σας κανάλια, στον ιστότοπό σας και στις ομάδες της κοινότητάς σας, για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για βελτιωμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση για τον διαβήτη.

Η σημασία της αυτοφροντίδας:

Πάνω από το 90% της φροντίδας του διαβήτη είναι αυτοφροντίδα. Έχετε τις γνώσεις για να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατάστασή σας; Αυτήν την #WorldDiabetesDay, αναλάβετε τη φροντίδα του διαβήτη σας με τα δωρεάν διαδικτυακά μας μαθήματα worlddiabetesday.org/understandingdiabetes #EducationToProtect

Η σημασία της ενημέρωσης:

1 στους 9 ανθρώπους θα έχει διαβήτη μέχρι το 2030. Οι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται υπό πίεση να παρέχουν την καλύτερη φροντίδα και να προστατεύσουν το αύριο. Πόσο ενημερωμένες είναι οι γνώσεις σας; Αυτή την #WorldDiabetesDay αποκτήστε πρόσβαση σε δωρεάν εκπαίδευση για τον διαβήτη για να μάθετε: worlddiabetesday.org/understandingdiabetes #EducationToProtect

Η σημασία της υποστήριξης:

Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν τώρα με διαβήτη. Αυτή την #Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, συμμετάσχετε στην έκκληση για εκπαίδευση για προστασία του αύριο. Υποστηρίξτε την έκκληση για μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για να σταματήσει η αύξηση του διαβήτη και να αποφευχθούν επιπλοκές: worlddiabetesday.org/educationtoprotect* #EducationToProtect

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΥΚΛΟ

Ο μπλε κύκλος είναι το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη και το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στην προώθηση του παγκόσμιου συμβόλου της ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη:

Φορέστε μπλε για διαβήτη

Φορέστε την μπλε κυκλική καρφίτσα ή βραχιόλι.

Πείστε ένα βουλευτή, μια διασημότητα ή ένα άτομο υψηλού προφίλ στην κοινότητά σας να φορέσει την μπλε κυκλική καρφίτσα. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Προωθήστε την εφαρμογή selfie με μπλε κύκλο

Συμπεριλάβετε τον μπλε κύκλο σε όλη την αλληλογραφία και το διαφημιστικό σας υλικό.

Χρησιμοποιήστε τον μπλε κύκλο ως εικόνα προφίλ στο Facebook

Βρείτε μια υπέροχη φωτογραφία προφίλ στο Facebook και χρησιμοποιήστε το πλαίσιο μας για να προωθήσετε τον μπλε κύκλο!

Ακολουθήστε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 στα ακόλουθα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook: @worlddiabetesday

Instagram: @intdiabetesfed

Twitter: @WDD

LinkedIn: @internationaldiabetesfederation

 

14 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – «Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο» - Γλυκούλι (glykouli.gr)

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

ΥΓΕΙΑ

4 εύκολα tips για να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια και όρεξη

Αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις δύστροπη, υπάρχει λύση

ΥΓΕΙΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι έγκυος μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά τώρα μια νέα μελέτη το αποδεικνύει

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πλήρης εγκυμοσύνη καίει κατά μέσο όρο σχεδόν 50.000 διατροφικές θερμίδες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 16 έως 23/6

Εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας για να γεμίσετε μπαταρίες

CELEBS

Τέιλορ Σουίφτ: Κι όμως ο χορός των fans της προκάλεσε -ξανά- σεισμό!

Η ανακοίνωση του βρετανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών

FITNESS

Να SUPώ κάτι;

Όλα όσα θες να ξέρεις για την πιο τέλεια καλοκαιρινή άσκηση