Ποια είναι συχνότερα συμπτώματα της διαταραχής του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου;

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Ναταλία Πετρίτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερικών Διαταραχών, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου επηρεάζει το 5-10% των ανθρώπων του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό δεν είναι άλλο από μια χρόνια γαστρεντερική διαταραχή, η οποία αν και δεν είναι επικίνδυνη για τη ζωή ενός ανθρώπου, δυσκολεύει την καθημερινότητά του σε μεγάλο βαθμό. Στις γυναίκες το σύνδρομο εμφανίζεται δύο φορές πιο συχνά από ό,τι στους άντρες, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι το βιολογικό φύλο αποτελεί τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Στην περίπτωση των γυναικών, κατά τη διάρκεια της περιόδου τα συμπτώματα του συνδρόμου μπορεί να διπλασιαστούν σε ένταση, αποκτώντας επίσης αϋπνία, κούραση και ευαισθησία σε ορισμένες τροφές.

Η αιτία της διαταραχής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαθέτει και 100% αποτελεσματική θεραπεία, πέρα από μέσα μερικής διαχείρισης.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι τα συμπτώματα της διαταραχής.

Κοιλιακός πόνος

Ο πόνος στην κοιλιά είναι από τα τυπικότερα συμπτώματα της εν λόγω διαταραχής, ο οποίος και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς, κάτω από τον αφαλό και είναι σταθερός ή επαναλαμβανόμενος.

Διάρροια

Ο κοιλιακός πόνος συνήθως συνοδεύεται από διάρροια, έχοντας συνεχώς την αίσθηση ότι θες να πας στην τουαλέτα.

Δυσκοιλιότητα

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου δεν έχει να κάνει μόνο με την τάση για συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και το αντίθετο. Ένα συχνό σύμπτωμα μπορεί με άλλα λόγια να είναι τα πρηξίματα ή η αίσθηση ότι δεν μπορεί το άτομο να προχωρήσει σε εκκένωση.

Αέρια, κράμπες, πρήξιμο

Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, συνήθως έχουν εντερικά αέρια, που οδηγούν σε δυνατούς πόνους και κράμπες στην κοιλιά, όπως και την αίσθηση πρηξίματος. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares