Πώς να σταματήσεις να τρως να νύχια σου

6 τρόποι για να αποβάλεις αυτή την κακή συνήθεια από τη ζωή σου

Ναταλία Πετρίτη

Το δάγκωμα των νυχιών δεν είναι απλώς μια αντιαισθητική συνήθεια, αφού η επανάληψή της μπορεί να βλάψει τον ιστό που βοηθάει στην ανάπτυξη των νυχιών, να μεταφέρει μικρόβια στη στοματική κοιλότητα και να προκαλέσει προβλήματα ακόμη και στη γνάθο.

Ακολουθούν λοιπόν 6 τρόποι για να απαλλαγείς απ’ αυτήν τη συνήθεια όσο είναι νωρίς!

Έχε υπομονή

Το να τρως τα νύχια σου συνδέεται ως συνήθεια με το άγχος και την ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μια συνήθεια που δεν κόβεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά προϋποθέτει υπομονή και επιμονή. Μην απογοητευτείς λοιπόν και μη σταματήσεις την προσπάθεια αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά από την αρχή! Η συνέπεια και η σταθερότητα αυτής είναι που σταδιακά θα σε οδηγήσει στο να απαλλαγείς από τη συνήθεια.

Κόβε κοντά τα νύχια σου

Τα μακριά νύχια είναι πειρασμός, όμως αν τα κόβεις πολύ κοντά, πολύ απλά δεν θα έχεις αντικείμενο ενασχόλησης!

Φτιάξε τα νύχια σου ωραία, ώστε να μη θέλεις να τα πειράζεις

Κλείνε τακτικά ραντεβού για μανικιούρ και ζήτα από την τεχνίτρια να τα περιποιείται όσο καλύτερα μπορεί. Αν μάλιστα κάνεις και ενισχυμένη βάση, τότε θα είναι και πρακτικά πιο δύσκολο να τα δαγκώνεις, γιατί τα νύχια γίνονται πιο σκληρά με αυτήν την τεχνοτροπία. Αν αγαπάς το ημιμόνιμο μανικιούρ, που διαρκεί περισσότερο, θα δεις ότι αυτό θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία.

Διάλεξε ένα ειδικό βερνίκι

Στην αγορά θα βρεις βερνίκια με απωθητική μυρωδιά και γεύση, ειδικά ώστε να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου. Πέρασε ένα απ’ αυτά στα νύχια σου όπως θα έκανες με ένα οποιοδήποτε άλλο βερνίκι. Αν δεν θέλεις χρώμα, διάλεξε ένα διάφανο προϊόν. Αναζήτησε, ωστόσο, ένα μη τοξικό βερνίκι νυχιών, μιας που αυτά περιέχουν πολλές φορές ουσίες που κάνουν κακό.

Κάλυψε τα νύχια σου

Το να φοράς γάντια κάποιες ώρες της μέρας ίσως να ακούγεται δύσκολο, όμως μπορεί να βοηθήσει. Το ίδιο κι η χρήση μιας γάζας στην περιοχή.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Βάλε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα μπορέσεις να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια, ώστε να μην το αθετήσεις. Μπορεί να τα καταφέρεις σε μια εβδομάδα, αλλά μπορεί να σου πάρει και μερικούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση, δώσε σε εσένα χρόνο για να τα καταφέρεις καλύτερα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares